Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση για την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις εξελίξεις στη διαθεσιμότητα.



Συνεδρίασαν σήμερα εκτάκτως κάποια μέλη του ΔΣ για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της διαθεσιμότητας μετά και την τελευταία προκήρυξη για τις μετατάξεις ορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν  και συνάδελφοι (όχι αρκετοί- Καμιά 30αριά!!!!! ) από το συντονιστικό των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, οι εκπαιδευτικοί απαιτούσαν να γίνουν κινήσεις άμεσα καθώς τρέχουν οι αιτήσεις για την απορρόφηση των διαθέσιμων.
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι:
-          Δεν έχουν ανοίξει θέσεις για όλους 1400 ενώ οι διαθέσιμοι είναι 1874
-          Κάποιοι γίνονται διοικητικοί (στα ΙΕΚ και τα ΣΕΚ).
-          Κάποιοι αλλάζουν κλάδο, οι βρεφονηπιοκόμοι γίνονται ΤΕ από ΠΕ.
-    Στις 233 θέσεις εκπαιδευτικών που κατέχουν και δεύτερο πτυχίο δεν περιλαμβάνονται
εκπαιδευτικοί με πτυχίο π.χ. φυσικού, μαθηματικού, χημικού, θεολόγου, φυσικής αγωγής, οικονομολόγου, οικ.-διοίκησης αλλά και άλλων ειδικοτήτων.
-        Υπάρχει διάκριση των εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τρόπο διορισμού μεταξύ επετηρίδας (5 μόρια) και διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (30 μόρια).
-     Επίσης στην προκήρυξη για τις 925 θέσεις εκπαιδευτικών σε ΣΕΚ και ΙΕΚ ζητείται ως υποχρεωτικό προσόν το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ, ακόμα και στις περιπτώσεις εκπαιδευτικών για τους οποίους δεν απαιτούνταν όταν διορίστηκαν.
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
- Έκδοση ανακοίνωσης
- Παράσταση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα για συνάντηση με τους Υπουργούς.
- Στήριξη της κινητοποίησης για τη διαθεσιμότητα στη Λάρισα το Σάββατο 11-1-14.
- Κάλεσμα για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση των μαθητών των ΕΠΑΛ στις 10.1.14 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
- Να εξεταστεί η δυνατότητα  δικαστικής προσφυγής για τις αποφάσεις μοριοδότησης και προκήρυξης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου