Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ομολογία ΣΥΡΙΖΑ για τη μικρή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες!



Αν και επισήμως η Κουμουνδούρου αφήνει να διαρρεύσει ότι η συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης εκλογικών αντιπροσώπων εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ήταν «πολύ καλή», εντούτοις τα στοιχεία τούς διαψεύδουν πανηγυρικά. Μάλιστα, το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», όπου γινόταν λόγος για φιάσκο αναφορικά με τον αριθμό των ψηφισάντων, επιβεβαιώθηκε πλήρως. Ειδικότερα, χθες, και μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν ότι τα μέλη του κόμματος τριπλασιάστηκαν. Δηλαδή, εάν κανείς λάβει υπόψη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη «περίπου 10.000 μέλη», σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κουμουνδούρου, τώρα έφτασαν στην καλύτερη περίπτωση τα 30.000. Βέβαια, τη στιγμή που το κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου συγκέντρωσε σχεδόν 1.650.000 ψήφους, μονάχα όσοι ζούν στον δικό τους κόσμο μπορούν να έχουν αίσθημα ικανοποίησης. Και μάλιστα να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία, με την οποία είχε διαφορά τριών μονάδων στις προηγούμενες εκλογές, έχει πάνω
από 500.000 μέλη. Είναι έτσι ηλίου φαεινότερον ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή γνώμη με το να μην παραδέχεται ουσιαστικά τη μικρή συμμετοχή.

Στο μεταξύ, χθες, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ Γιάννης Μπαλάφας... ανακοίνωσε (Mega) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακύρωση του Μνημονίου, σε καμία μονομερή ενέργεια και φυσικά σε καμία διαγραφή χρέους. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες. Η ακύρωση των Μνημονίων θα έρθει έπειτα από συνεννόηση με τους δανειστές. Εμείς αναγνωρίζουμε το χρέος, απλά θα το επαναδιαπραγματευτούμε» είπε, διαψεύδοντας ουσιαστικά όλα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό... υπόσχεται.

Την ίδια ώρα, μια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου αρκούσε για να ανάψει τα αίματα. Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου (Σκάι) περί επιστροφής στη δραχμή και του κ. Λαφαζάνη («Παραπολιτικά») για επιστροφή του κ. Αλαβάνου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για μαύρη κωμωδία με τίτλο «Επιστροφή στη δραχμή». Δεν άργησε να έρθει η απάντηση της Κουμουνδούρου, στην οποία κάλεσε τον κ. Κεδίκογλου «να στείλει τις προσεχείς ημέρες την παρέμβασή του στον εσωκομματικό διάλογο στην εφημερίδα “Η Αυγή”».

Τέλος, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας -αποδεχόμενος πρόσκληση του πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα- θα έχει πρόγευμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου