Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οριστικά στο σκαμνί για κακούργημα ο Ακης!



Για το αδίκημα της υποβολής ανειλικρινούς δήλωσης «πόθεν έσχες» σε βαθμό κακουργήματος, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος θα καθίσει, οριστικά και αμετάκλητα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μετά την έκδοση σχετικού βουλεύματος από τον Αρειο Πάγο. Ειδικότερα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να αναιρεθεί το παραπεμπτικό
βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ωστόσο η αίτησή του απερρίφθη και θα δικαστεί για ανειλικρινείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ετών 2006-2009.

Αυτό που πλέον μένει είναι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας έναρξης της δίκης του. Μεταξύ άλλων, γι' αυτήν την υπόθεση αποδίδεται στον Ακη Τσοχατζόπουλο ότι για το 2006 δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας κάτω των 27.000 ευρώ. Αντίστοιχα το 2007 φέρεται να παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ, ενώ δεν περιέλαβε επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.Το 2008 δήλωσε μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2009, δεν περιέλαβε στη δήλωση του «πόθεν έσχες» το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του -και προφυλακισμένη- Βίκυ Σταμάτη. Ουσιαστικά αυτή η παράλειψη οδήγησε στην παραπομπή του για κακούργημα, λόγω της μεγάλης αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, το οποίο έχει δεσμευτεί από τις δικαστικές Αρχές. Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία.
Βάσω Παλαιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου