Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: 777 οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: 777 οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας έως σήμερα , οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο εξωτερικό, μετά από παράταση της απόσπασης τους για διάφορες αιτίες , ανέρχονται στους 777.
Οσον αφορά τις ώρες διδασκαλίας της ξένης γλώσσας στα αμιγή ελληνικά σχολεία , το υπουργείο Παιδείας τις έχει αυξήσεις, κατανέμοντας, στα περισσότερα εξ αυτών τους μαθητές στις τάξεις, σύμφωνα με τα επίπεδα γλωσσομάθειας τοτς.
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως οι οικονομικές συνθήκες επέβαλαν την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό της ισχύουσας λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της Ομογένειας.
Στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Παιδείας αφού ολοκλήρωσε την πρώτη φάση αναγνώρισης αντιπροσωπευτικών Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ), προωθεί την αναγνώριση ΤΕΓ που αιτιολογημένα καλύπτουν τις ανάγκες του Απόδημου Ελληνισμού, συνεκτιμώντας παραμέτρους που αφορούν στη γεωγραφική κατανομή, το μαθητικό δυναμικό, την ισόρροπή και ολόπλευρη παροχή της μάθησης , αλλά και τις δημιουργούμενες ανάγκες του νέου μεταναστευτικού ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου