Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ολλανδική στροφή: Πιθανή νέα βοήθεια στην Ελλάδα Όχι σε ανάλογη συμφωνία με Ιρλανδία, Πορτογαλία

Ολλανδική στροφή: Πιθανή νέα βοήθεια στην ΕλλάδαΥπαναχωρώντας από τη σκληρή γραμμή που τηρούσε μέχρι πρότινος, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια για να μείνει στην ευρωζώνη, συνέχισε ωστόσο να αρνείται τη διαγραφή των δανείων του επίσημου τομέα.
Ο ίδιος πάντως δεν άμβλυνε τη στάση του γενικότερα όσο αφορά τις χώρες που έχουν δεχθεί εξωτερική βοήθεια, δηλώνοντας αντίθετος στην παραχώρηση προς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ανάλογης συμφωνίας με αυτή που δόθηκε στην Αθήνα.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει πιθανό αίτημα στήριξης της Ισπανίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Βίτο Γκασπάρ δήλωσε προ ημερών, ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, ίσως μπορούν να επωφεληθούν από τη χαλάρωση των όρων στη βοήθεια για την Ελλάδα.

Όμως ο Μαρκ Ρούτε ξεκαθάρισε: "Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι οι επενδυτές κατανοούν ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Καταλαβαίνω την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τη δέσμη μέτρων και τι μπορεί να σημαίνει αυτή για τις χώρες τους (...). Είμαι Ολλανδός κι αυτό σημαίνει ότι θέλουμε μένουμε πιστοί στους κανόνες, θέλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία και θέλουμε οι χώρες να πράξουν ό,τι έχουν υποσχεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου