Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ… κάνει καθυστέρηση στα εσωκομματικά


Evangelos-Venizelos-Andreas-Loverdos

Με ανοιχτά εσωκομματικά μέτωπα εγκαινιάζεται η ενδεχομένως τραυματική πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συντακτικό Συνέδριο, που εκτός απροόπτου θα λάβει χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ το Σάββατο στην Αθηναίδα ενδεχομένως να ανακοινωθεί και η γραμματεία της ΕΟΕΣ, που θα αριθμεί κατά πληροφορίες 60 με 70 μέλη και θα απαρτίζεται από 4 ομάδες εργασίες.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της πολιτικής και οργανωτικής γραμματείας διατήρησε τους χαμηλούς τόνους προς το εσωκομματικό ακροατήριο, δεν παρέλειψε, ωστόσο, να απαντήσει στην κριτική, που δέχθηκε κυρίως από τους πρώην Υπουργούς Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι η μη στελέχωση της τρικομματικής κυβέρνησης από πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής του Κινήματος υπήρξε κατά πλειοψηφία απόφαση της συνεδρίασης της Κ.Ο. τον περασμένο Ιούνιο, ενώ διερωτήθηκε χαρακτηριστικά πως «αν στη θέση των κυρίων Τσαφτάρη και Λιβιεράτου είχαμε τοποθετήσει τους Μανιάτη και Γκεγκέρογλου θα είχε αλλάξει η πολιτική στα περιβαλλοντικά και την αγροτική ανάπτυξη;».
Απαντώντας στις αιτιάσεις περί επιστροφής των διαγραμμένων, ο κύριος Βενιζέλος επέμεινε ότι ήταν οι ίδιοι που ζήτησαν την επιβολή κομματικής πειθαρχίας κατά την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων και επεσήμαναν ότι πρέπει το επαχθές πακέτο να έλθει σε ένα άρθρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι όλοι όσοι δεν έχουν δηλώσει ότι αποχωρούν από το κόμμα είναι ευπρόσδεκτοι στο συντακτικό Συνέδριο, ενώ κατά πληροφορίες έκανε ειδική μνεία στους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστο Παπουτσή ( γνωστοποίησε ότι είχε πολύ ενδιαφέρουσα δια ζώσης συνομιλία μαζί του ). Αποκάλυψε δε ότι έχει συναντηθεί στο πρόσφατο παρελθόν τόσο με τον τελευταίο γραμματέα του Κινήματος, Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και με το Δημήτρη Ρέππα.
Επιχειρώντας, μάλιστα, να πείσει ότι το προσκλητήριο, που απευθύνει είναι ειλικρινές και δεν εμπεριέχει εξαιρέσεις και αποκλεισμούς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε προς την ηγετική ομάδα, που συνεδριάζει καθημερινά στην Ιπποκράτους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πόσοι από τους Σαχινίδη, Κουτρουμάνη και Χριστοφιλοπούλου με στήριξαν στην εσωκομματική μάχη του 2007;».
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για τη συστηματική επίθεση που εξαπολύει στους δημοκρατικούς θεσμούς το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτό διεφάνη και από τη σημερινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου που δε δίστασε να χαρακτηρίσει δις το συγκεκριμένο κόμμα αντισυνταγματικό. Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου προιδεάζουν για σχετικές πρωτοβουλίες, που αναμένεται να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση, ώστε να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Για το θέμα, εξάλλου, και τους τελικούς χειρισμούς, που θα προκριθούν ο κύριος Βενιζέλος συσκέπτεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες με ομάδα πανεπιστημιακών και λοιπών επιστημόνων, που δεν είναι κομματικά στελέχη.
  ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου