Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δημοσίευμα του Bloomberg: "Ο Σαμαράς, είναι ίσως η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας"




"Ίσως, την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας" αποκαλεί τον Αντώνη Σαμαρά δημοσίευμα του Bloomberg.

«Είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι η παραμονή της στη ζώνη του ευρώ» λέει συγκεκριμένα σε δήλωσή του στο Bloomberg ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν. Παράλληλα, εκτιμά πως σε περίπτωση που «ο Σαμαράς πέσει, δεν είναι καθόλου σαφές ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί».

Στο ίδιο δημοσίευμα υπάρχει αναφορά στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανακοίνωσε στους υπουργούς του τη μείωση των αποδοχών τους κατά 30% λέγοντάς τους ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καλές προθέσεις, αλλά θέλει αποτελέσματα.

Σημειώνει, επίσης, ότι έχουν σιγήσει, τουλάχιστον προσωρινά, επενδυτές, οικονομολόγοι και πολιτικοί που προέβλεπαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Επιπρόσθετα, γίνεται και αναφορά στη διεξαγωγή των εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 στην Ελλάδα όπου ο κ. Φέδερστοουν παρατηρεί εμμονή με τη διεξαγωγή εκλογών που θα μπορούσε να επιφέρει τη μεγαλύτερη κατάρρευση του κομματικού συστήματος στη δυτική Ευρώπη.

«Αυτό ήταν παιχνίδι με τη φωτιά σε πολύ σημαντικό βαθμό» προσέθεσε, ενώ το δημοσίευμα κάνει αναδρομή στις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του Ιουνίου μέχρι την πρόσφατη συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Επίσης, γίνεται αναφορά και στο ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία, όπως τονίζεται, αψήφισε τις αντιδράσεις ενώ είχε προηγηθεί συνάντησή της με τον κ. Σαμαρά στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζει δε, τη δήλωση της κ. Μέρκελ στην Αθήνα ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και γι' αυτό δουλεύει εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο κ. Σαμαράς θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Το Bloomberg τονίζει ότι «ένα από τα προσόντα του κ. Σαμαρά είναι η ικανότητά του να επικεντρώνεται στο παρόν και όχι να στέκεται στο παρελθόν» σύμφωνα με σχετική δήλωση του Ντίνου Αρκουμάνη του City University.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου