Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα;

Πότε θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα;
Eδώ και μέρες ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες, της Καβάλας, γνωρίζει ότι τα προνοιακά επιδόματα θα πληρωθούν στο μέσο Φεβρουαρίου. Διαμαρτυρήθηκε γι΄ αυτό καθώς πρόκειται για καθυστέρηση, τουλάχιστον ενός μήνα.
Καθυστέρηση που προστίθεται στην ήδη καθυστερημένη διαδικασία.
Για το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες εξέδωσε ανακοίνωση, με έντονη τη διαμαρτυρία της γι΄ αυτή την καθυστερημένη πληρωμή προνοιακών επιδομάτων.
Το υπουργείο υποστηρίζει ότι παίζει ρόλο, το ότι τέλειωσε ένας χρόνος κι ένας καινούριος άρχισε.
Οι δικαιούχοι των επιδομάτων διαμαρτύρονται έντονα, καθώς βρίσκονται για πολύ καιρό χωρίς τα
χρήματα που τα υπολογίζουν και σε πολλές περιπτώσεις είναι η μοναδική πηγή εσόδων τους.
Το θέμα αυτό των επιδομάτων, που ποτέ δεν πληρώνονται στην ώρα τους, θα κυριαρχήσει όπως όλα δείχνουν την Κυριακή που ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες Καβάλας, κόβει τη βασιλόπιτά του, έχοντας προσκαλέσει τους τοπικούς φορείς και παράγοντες.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι η ακόλουθη:

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Και πάλι καθυστερήσεις στα προνοιακά επιδόματα – Αιδώς!

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση βρίσκονται για πολλοστή φορά επί ξύλου κρεμάμενοι, αφού τα προνοιακά επιδόματα που έπρεπε να τους έχουν καταβληθεί από τις 21 Ιανουαρίου 2013, ουδείς γνωρίζει πότε θα καταβληθούν.
Είναι αδιανόητο να δημιουργείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναστάτωση σε αυτούς τους πολίτες που ανήκουν στα πιο φτωχά στρώματα του πληθυσμού.
Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό από μέρους της Πολιτείας ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων δεν έχουν πρόσθετους πόρους για να καλύψουν ακόμα και τις πιο βασικές βιοτικές τους ανάγκες.
Με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών η ΕΣΑμεΑ ζητά εδώ και τώρα τη δημόσια δέσμευσή του ότι τα προνοιακά επιδόματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους εντός των επόμενων ημερών.
 proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου