Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εσωκομματικά "πυρά" κατά Τσίπρα στην Κουμουνδούρου Για τις θέσεις που ανέπτυξε στις ΗΠΑ


Εσωκομματικά
Αποδέκτης διαφοροποιήσεων από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, τόσο για θέματα γραμμής όσο και για τα περίφημα ταξίδια του σε Γερμανία και ΗΠΑ, έγινε χθες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Α. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς συντονιστικού (πρόκειται για τον γνωστό πρωινό καφέ που χθες έγινε απογευματινός) συζητήθηκε σχέδιο – εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα για τη γραμμή το προσεχές διάστημα, ενώ επιχειρήθηκε μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι πληροφορίες θέλουν τον Α. Τσίπρα να έγινε αποδέκτης
διαφοροποιήσεων τόσο για την προτεινόμενη γραμμή όσο και για αρκετά απ' όσα έγιναν και κυρίως ακούστηκαν στις ΗΠΑ. Διαφοροποιήσεις που αναμένεται να σχηματοποιηθούν και να ενταθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και κυρίως στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
Και στα δύο όργανα άλλωστε συμμετέχει ικανός αριθμός στελεχών της μειοψηφίας, αλλά και στελεχών που ανήκουν σε συνιστώσες, αφού το εγχείρημα του ενιαίου κόμματος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η βασική διαφοροποίηση έχει να κάνει με το "στρογγύλεμα" των βασικών θέσεων του κόμματος, αυτό που κάποιοι ονομάζουν "ρεαλιστική στροφή" στον δρόμο προς την εξουσία. Τα εν λόγο στελέχη ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο: ότι δηλαδή η στροφή στον λεγόμενο "ρεαλισμό" όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά είναι υπεύθυνη για την "κάμψη" των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, κάμψη που και ο ίδιος ο Α. Τσίρπας είχε προ ημερών παραδεχθεί.
Στην παρούσα φάση πάντως κρατούνται απ' όλους χαμηλοί τόνοι αφού κι εκείνοι που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις συναντήσεις με τον "ταξικό εχθρό" και τα ταξίδια στην "κοιλιά του κύτους", αναγνωρίζουν πως το διακύβευμα, δηλαδή η αλλαγή πορείας του τόπου και ο απεγκλωβισμός από τα μνημόνια, υπερβαίνει τις όποιες ενστάσεις τους. Κανείς όμως δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στην περίπτωση που το όραμα της εξουσίας ξεθωριάσει.
Προς το παρόν ο Α. Τσίπρας, όχι άνευ κόστους, μπορεί να ξεπερνά τους εσωκομματικούς σκοπέλους εμφανίζοντας δύο πρόσωπα, ανάλογα με τον συνομιλητή του.
 news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου