Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Παππάς « αδειάζει » τώρα τον Κουράκη για τους μισθούς των παπάδων!



Οταν είσαι έτοιμος να «συνεργαστείς με τον διάβολο», τότε θα πρέπει να έχεις κάνει συμφωνία μαζί του. Και ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παλεύει με νύχια και με δόντια να βρει μερικές συμμαχίες (πέραν του ΚΚΕ), ακόμη και με δυνάμεις από τον χώρο της Κεντροδεξιάς (όπως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες), ωστόσο κατά... διαβολική σύμπτωση δείχνει να έχει μείνει -σχεδόν- μόνος του. Το άνοιγμα πάντως που έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη δημόσια τηλεόραση έδειξε παροδικά ότι πιθανόν να δελεάζει μερικούς, όπως τον γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος, σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον Φώτη Κουβέλη, υποστήριξε χθες ότι «η ΔΗΜ.ΑΡ. μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το αίτημά του για εκλογές, προκειμένου να καθησυχάσει
τις «οπλισμένες» συνιστώσες, οι οποίες μετά και την αναβολή της Πολιτικής Γραμματείας της Δευτέρας, βρίσκονται στα κάγκελα, ενώ επανέλαβε ότι το Μνημόνιο είναι «νεκρό». Ωστόσο ισχυρίστηκε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση χωρίς το Μνημόνιο!

Πέραν τούτων, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα ζητήματα πολυγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να διαγράψω βουλευτές και στελέχη για τις απόψεις τους». Βέβαια «άδειασε» πλήρως τον βουλευτή του κόμματος Τάσο Κουράκη, που πρότεινε την επιβολή «χριστιανικού φόρου», και παράλληλα προχώρησε σε επίθεση φιλίας προς την Εκκλησία, χαρακτηρίζοντας ευτύχημα που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στην ηγεσία της πεφωτισμένοι ιερείς.

Στο μεταξύ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως είπε, «πανηγύριζε για την καταβολή της δόσης, όταν αυτή βοηθά απλά για μη χρεοκοπήσει το τραπεζικό σύστημα και όχι η κοινωνία». Πάντως, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έριξε τους τόνους σε ό,τι αφορά την παροχολογία, υποσχόμενος ότι το πρώτο μέτρο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προηγούμενα επίπεδα.

Η εικόνα της Βαβέλ πάντως που εκπέμπει η Κουμουνδούρου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς επιχείρησε στον Σκάι να υποβαθμίσει τη δήλωση Κουράκη, λέγοντας ότι «η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά», με τον υπεύθυνο τομέα Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργο Σταθάκη να επιμένει στον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Τέλος, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει η αναβληθείσα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με αρκετούς να περιμένουν τον Α. Τσίπρα στη γωνία.


Aλ. Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου