Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απεργιακό μπαράζ στη χώρα την Πέμπτη Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και καράβια η χώρα - Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία


Απεργιακό μπαράζ στη χώρα την Πέμπτη
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε διάφορους φορείς του δημοσίου τομέα.
Συγκεκριμένα, χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι την Πέμπτη η Αθήνα ενώ στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Συνεπώς δρομολόγια δεν θα πραγματοποιήσουν ούτε οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ το ΜΕΤΡΟ, στη μπλε γραμμή, θα έχει τερματικό σταθμό τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, θα κυκλοφορήσουν κανονικά, καθώς λόγω της επίταξης οι
εργαζόμενοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σε ό, τι αφορά την υγεία, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς και τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 εως τις 02.00 για την πρωϊνή βάρδια και από τις 02.00 το μεσημέρι έως τις 05.00 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πραγματοποιούν και αυτοί 24ωρη απεργία, καθώς διαμαρτύρονται για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.
Τέλος, δεμένα θα παραμείνουν τα καράβια στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά από την Πέμπτη, 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου