Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος «επαναστάτης»


Κάποιοι πίστεψαν ότι το ΚΚΕ πέθανε και με 3%-4% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις έχει χάσει κάθε ελπίδα να ανακάμψει. Κάποιοι ίσως πίστεψαν ότι αφού υπάρχει η ζεστή αγκαλιά του Τσίπρα που μπορεί να υιοθετήσει από τα «ορφανά» του Στάλιν μέχρι τα… πεντάρφανα του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΚΚΕ να έχει τη δύναμη του παρελθόντος;
Γελάστηκαν, όμως, όσοι νόμιζαν ότι ο Περισσός με τόσα χρόνια ιστορία σε ότι πιστεύει ότι είναι κοινωνικοί αγώνες θα απεμπολήσει το δικαίωμα να έχει το μονοπώλιο στην επανάσταση. Τα επεισόδια που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας από 300 άτομα – στελέχη του ΠΑΜΕ είναι ενδεικτικά του τι θα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και στο εξής. Πρόκειται για ξεκάθαρο σχέδιο του ΚΚΕ να βγει μπροστά με κάθε τρόπο και να διεκδικήσει το μερίδιο στους «αγώνες» που του έκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε απλά και μόνο ποιοι
είναι οι αγρότες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων και ετοιμάζονται για μπλόκα. Ο Μπούτας και η παρέα του από το Θεσσαλικό κάμπο.
Η σημερινή κατάληψη στο γραφείο του Βρούτση είναι η αρχή των όσων θα ακολουθήσουν. Οι συγκρούσεις με την αστυνομία είναι σχεδόν απαραίτητες προκειμένου να δημιουργηθεί το εκρηκτικό κοκτέιλ που χρειάζεται το ΚΚΕ για να δείξει ότι είναι εδώ.
Όσο για τις δικαιολογίες της κίνησής τους; Επειδή είπε ο Βρούτσης ότι η κοινωνική ασφάλιση βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις. Λες και δεν είναι έτσι ή λες και δεν έχει πει χειρότερο ο υπουργός ή όποιος άλλος.
Ούτε τυχαίο είναι ότι ομάδα του ΠΑΜΕ προσπάθησε να εμποδίσει τους αστυνομικούς να προσαγάγουν κάποιους από τους συγκεντρωμένους.
Υπήρξαν και τραυματίες, φωνές, ανακοινώσεις και φυσικά η καθιερωμένη πορεία προς τη ΓΑΔΑ.
Να είστε σίγουροι ότι ζούμε το πρώτο επεισόδιο της έντασης που επιχειρεί να δημιουργήσει το ΚΚΕ για να βγει από την αφάνεια. Θα παίξει όλα τα χαρτιά του. Κάθε φορά που γίνονται απολύσεις θα διαλύει τα πάντα, θα ζητά απεργίες, θα κάνει φασαρία. Φυσικά, ούτε λόγος για τους απολυμένους στην Τυποεκδοτική, στο Ριζοσπάστη ή στον 902. Μέχρι και απαγόρευση γενικής συνέλευσης υπήρξε στην εφημερίδα του ΚΚΕ με τη δικαιολογία ότι ο Ριζοσπάστης είναι όργανο του κόμματος κι όχι κερδοσκοπική επιχείρηση. Ανοησίες δηλαδή.
Όμως, το σχέδιο του ΚΚΕ έρχεται να κουμπώσει με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ. Μια στρατηγική έντασης με κάθε τρόπο και ένας ανταγωνισμός για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος «επαναστάτης». Ενδόμυχα κάποιοι από τους εμπνευστές του… κινήματος του μπάχαλου θα ήθελαν και κάποιο νεκρό. Αν τους βγει θα είναι ευτυχισμένοι. Αλλά κι έτσι, με επεισόδια και συγκρούσεις, με «κάθε μορφή πάλης» που διακηρύσσει η Αλ. Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς κανέναν ενδοιασμό  επιθυμούν διακαώς την κοινωνική ένταση. Να ρίξουν την κυβέρνηση, ακόμη κι αν το τίμημα είναι η κατάρρευση της χώρας.
antinews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου