Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Βόμβα ΑΣΕΠ στα «πράσινα stage»

Το ΑΣΕΠ αρνείται να δώσει χείρα βοηθείας στην υλοποίηση των κομματικών προσλήψεων μέσω ΜΚΟ. Ο πρόεδρός του κ. Βέης, μιλώντας στην επιτροπή της θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, εξέφρασε την ουσιαστική άρνηση του ΑΣΕΠ να νομιμοποιήσει την διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι το ΑΣΕΠ δεν συμμετείχε στην σύνταξη των προκηρύξεων για την πρόσληψη συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας και γι’ αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία.

Οι προκηρύξεις έγιναν επί Λ. Κατσέλη, ενώ ο νυν υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης πήγε στο ΑΣΕΠ και ζήτησε την συνδρομή του. Όταν όμως ο κ. Βέης του εξήγησε ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι της προκήρυξης, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επιμένοντας στην υλοποίηση του προγράμματος ως σχεδιάσθηκε.

Στο μεταξύ, την εξαίρεση των ΜΚΟ από τη διαδικασία των προσλήψεων και την ανάθεση της επιλογής των συμβασιούχων στο ΑΣΕΠ ζητούν με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν δέκα βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
«Μέρα με την ημέρα ξηλώνεται το πουλόβερ του μηχανισμού προσλήψεων που έστησε η κυβέρνηση με αμαρτωλές ΜΚΟ. Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα; Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στα λόγια» μιλά για διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά στην πράξη «προωθεί το ρουσφέτι και τις πελατειακές αντιλήψεις».
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος, Κ. Τασούλας, Ν. Νικολόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Σαλμάς, Α. Λυκουρέντζος, Γ. Βρούτσης, Κ. Τζαβάρας, Κ. Καραγκούνης και Κ. Μαρκόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου