Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Έβαζε φωτιές για να εκδικηθεί το δήμο που δεν τον προσέλαβε

Φωτιές, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία σε ισάριθμες δασικές εκτάσεις του Θάσου, ομολόγησε πως έβαλε 35χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την απολογία του, ήθελε να εκδικηθεί το δήμο Θάσου, που φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό προσωπικό.
Ο 35χρονος, από την Ποταμιά Θάσου, συνελήφθη χθες και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Σύμφωνα με τον... αστυνομικό διευθυντή Καβάλας Αντώνη Μαλελίδη, ο δράστης, κατά την ομολογία του, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα.
Οι δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί, αλλά και των εθελοντών χωροφυλάκων, αντιλήφτηκαν αμέσως τις φωτιές που έβαζε ο 35χρονος δράστης και χάρη στην άμεση ετοιμότητα- και παρά τους έντονους ανέμους που έπνεαν στο νησί τις προηγούμενες μέρες- κατάφεραν να τις σβήσουν έγκαιρα. 
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πυροσβεστών, ο δράστης λειτουργούσε πάντα με τον ίδιο τρόπο: σκορπούσε στο δάσος κοπριά, στην οποία στη συνέχεια έβαζε φωτιά. Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν ήταν και εθελοντής δασοπυροσβέστης.
Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο του 1985, η Θάσος δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα από την ανεξέλεγκτη, για σχεδόν τρία 24ώρα, δασική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο νησί και η οποία κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, γεμάτα με πλατάνια και πεύκα.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου