Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι με βαθμούς κάτω από τη βάση πέρασαν σε Νομικές , Πάντειο, φιλοσοφικές, στο ΑΠΘ, Οικονομικό Αθήνας ΚΛΠ

Από τη σημερινή εικόνα των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων προκύπτει η μεγαλύτερη γκάφα του υπουργείου Παιδείας την ευθύνη της οποίας φέρει  ο  πρώην υφ. Παιδείας Γ. Πανάρετος.Θέσπισε Ειδικές Κατηγορίες φέτος , με αποτέλεσμα να σισαχθούν σε περιζήτητες σχολές, όπως Νομικές και άλλες με βαθμούς κάτω του δέκα. Μάλιστα ορισμένοι εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές και με βαθμό 3. ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Γ.ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ:Αυτοί δεν θα επηρρεάσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία γιατί είναι ελάχιστοι. Αντίθετα, με τις μετεγγραφές, είχαμε σε πολλές σχολές μεγάλο αριθμό φοιτητών με χαμηλές βαθμολογίες που αλλοίωναν την φυσιογνωμία του συνόλου.

Εξ άλλου αυτό οφείλεται και στον αριθμό των εισακτέων των ειδικών περιπτώσεων. Αν η πολιτεία θέλει να μην παρατηρείται κάτι τέτοιο, μπορεί να μειώσει των αριθμό των εισακτέων των ειδικών περιπτώσεων. Φέτος, επειδή ήταν και ο πρώτος χρόνος εφαρμογής, αποφασίστηκε οι θέσεις που θα δοθούν στις ειδικές κατηγορίες να είναι ανάλογες με τον αριθμό των υποψηφίων που πήραν μετεγγραφή.
Τέλος μια άλλη παρατήρηση: Οι φετεινές "χαμηλές" βαθμολογίες δεν μπορούν να συγκριθούν με τις περυσινές. Αλλα τα θέματα περυσι και άλλα φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου