Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δ.ΑΚ.Ε. Δ.Τ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ -Ανήμποροι, άβουλοι, μοιραίοι-


Επιδίδονται σε αψιμαχίες, σε μικρόψυχους ανταγωνισμούς, σε άγονες -άνευ αξίας- και δυστυχώς επικίνδυνες αντιπαραθέσεις.
          Δέσμιοι των δικών τους επιλογών, ασυγχώρητων λαθών – αντιφάσεων δείχνουν όλο και πιο αδύναμοι να διαχειριστούν, έστω και να ελέγξουν, στοιχειωδώς, τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις και οδηγούν μοιραία τη χώρα στο χάος, στην απόλυτη υποταγή και εξάρτηση και την οικονομία στο βάραθρο.
          Το μνημόνιο αποδείχθηκε ένα μεγάλο και τραγικό λάθος, ένα έγκλημα που όσο διαρκεί και εφαρμόζεται τόσο η ύφεση γιγαντώνεται, η οικονομία καταρρέει, η κοινωνία αποσυντίθεται, ο λαός μας εξαθλιώνεται, η ανεργία πολλαπλασιάζεται, η χώρα υπερχρεώνεται, το κοινωνικό κράτος διαλύεται.
          Τώρα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψήφισαν τον Ιούλιο, η πολιτική των κοντόφθαλμων προσεγγίσεων και η νέα φορομπηχτική συνταγή θεριεύουν και ο ίδιος μικρομεσαίος πολίτης πληρώνει και πάλι με εισφορές, με ΦΠΑ με άμεσους και έμμεσους φόρους.

          Ο ανασχηματισμός και η νέα -υποτίθεται- πολιτική της συναίνεσης που θα έφερνε ο νέος Υπουργός Οικονομικών φάνηκαν φρούδες ελπίδες ή ασήμαντες εξελίξεις, αφού το πολυνομοσχέδιο που ο ίδιος κατέθεσε και ήδη ψηφίστηκε στη Βουλή, δεν είχε καμιά, μα καμία, διαφορά νοοτροπίας και πρακτικής από τα προηγούμενα του προκατόχου του. Νέες περικοπές με οριζόντιο και ισοπεδωτικό τρόπο, πάρθηκαν ξαφνικά και προκλητικά σε βάρος των φτωχών πλέον εργαζόμενων και των εξαθλιωμένων συνταξιούχων.
          Άβουλη η πολιτική ηγεσία της χώρας, χωρίς πολιτικό ανάστημα, χωρίς τσαγανό ηγετικής ικανότητας και εικόνας, υπάκουα και μοιρολατρικά εκτελούν εντολές των ξένων αφεντικών, των οποίων η πλεονεξία έχει προκλητικά ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής και κάθε δυνατότητα ανθρώπινης ανταπόκρισης. Τα θέλουν όλα, την εθνική ανεξαρτησία δική τους, τη λαϊκή κυριαρχία και πάλι δική τους, τη Δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος υποταγμένη στις ορέξεις τους, την κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας ιδιοκτησία τους, το λαό μας να εργάζεται με όρους Μεσαίωνα και να πληρώνεται με όρους Μεσαίωνα.
          Η χώρα βρίσκεται πλέον σε αναπηρική καρέκλα, η οικονομία, η αγορά κυριολεκτικά έχουν βουλιάξει και το ξεγύμνωμα του Ελληνικού Κράτους δεν μπορεί να διασφαλίσει στοιχειωδώς όρους για την ομαλή λειτουργία του. Ως μαθητευόμενοι μάγοι οδηγούν όλο και περισσότερο τη χώρα προς την καταστροφή και δεν φαίνεται έστω και ένα μυαλό για να σώσει κάπως την κατάσταση.
          ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ
          Αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα;
          Άβουλοι, μικροί και ανήμποροι
          Απόλυτα υποταγμένοι και υπάκουοι στους Τροϊκανούς και τους κερδοσκόπους
          Απαντούν ΝΑΙ!!!
          Πολλά πολλά ΝΑΙ, ούτε ένα ΟΧΙ.
 
του Ηλία Ηλιόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου