Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Απόβαση Τούρκων δασκάλων στην Κω

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Κω. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ≪Bugun≫ με τίτλο ≪Απόβαση τουρκικής γλώσσας σε ελληνικό νησί≫, στην Κω έχουν σπεύσει δάσκαλοι από την Τουρκία για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του μουσουλμάνων του νησιού. Η ≪Βugun≫ γράφει πως ≪στα Τουρκόπουλα,τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την τουρκική γλώσσα, έφτασαν για βοήθεια οι δάσκαλοι από τη Σμύρνη. Ο Λεβέντ Ουνγκάνερ και ο Αϊντίν Πεχλιβάν εδώ.....
και δύο μήνες βρίσκονται στο νησί οικειοθελώς και διδάσκουν στα παιδιά τουρκικά και τις παραδόσεις≫. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως οι δύο δάσκαλοι κάνουν σε 58 παιδιά μαθήματα τουρκικής γλώσσας 6 ώρες την ημέρα και σε 43 παιδιά μαθήματα παραδοσιακών χωρών για 2 ώρες την εβδομάδα!
≪Οι δύο δάσκαλοι κάνουν μαθήματα με τα βιβλία του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και τα μαθήματα γίνονται ≪το σύλλογο φιλίας και συ-μπαράστασης των μουσουλμάνων≫! Η≪Bugun≫αποκαλύπτει επίσης ότι για τις γυναίκες γίνονται μαθήματα θρησκευτικών και σε 126 οικογένειες παρέχεται υλική βοήθεια από το συγκεκριμένο
σύλλογο. Αυτή δεν είναι η μόνη τουρκική δραστηριότητα που δείχνει ότι οι γείτονες επιδεικνύουν κινητικότητα στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Θράκης, ≪Αντιφωνητής≫, ο… κυβερνητικός μειονοτικός βουλευτής Τσετίν Μαντατζή μιλώντας σε φεστιβάλ Νεολαίας του χωριού Κένταυρος είπε τα εξής πολύ ωραία και ενδιαφέροντα: ≪Πριν από λίγο γύρισα από την Αγκυρα και σας μεταφέρω μια αγκαλιά χαιρετίσματα από τον ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου (…)
Αύριο το απόγευμα πετάω για τη Ρόδο, γιατί εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό.
Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου. Πρώτα ο Θεός, θα κάνουμε μαζί το πρώτο μας ναμάζι…≫.
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου