Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται συγκυβέρνηση

«Δουλειά δεν έχει να κάνει η κυβέρνηση και ασχολείται συνέχεια με την αντιπολίτευση. Τους καταλαβαίνουμε. Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται… συγκυβέρνηση» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα σχετικά σενάρια:
«Δουλειά δεν έχει να κάνει η κυβέρνηση και ασχολείται συνέχεια με την αντιπολίτευση. Τους καταλαβαίνουμε. Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται…συγκυβέρνηση.
Ας κοιτάξει καλύτερα η κυβέρνηση τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας: Την ανεργία, τα λουκέτα και την ακρίβεια. Και ας πάψει να αναζητά σωσίβιο, για τη δική της ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα, σε σενάρια συγκυβέρνησης.

Όπως έχει τονίσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ίδια συνέπεια, που η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει νομοσχέδια της κυβέρνησης, όταν είναι στη λάθος κατεύθυνση, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζει νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό.
Και για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο: Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να δώσει.
Επομένως, οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που μιλούν για συναίνεση -και εννοούν συνενοχή- είναι προφανώς εκτός των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος απέρριψε τα σενάρια πρόωρων εκλογών λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα, ενώ όπως είναι γνωστό τις εκλογές επιθυμεί διακαώς ο κ. Βενιζέλος και χθες βγήκε να τις προωθήσει ένας άλλος υπουργός, ο κ. Λοβέρδος.
Όσον αφορά στην συγκυβέρνηση ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε πως όλα αυτά δεν μπορούν να τίθενται αν προηγουμένως δεν διαμορφωθεί συναινετικό κλίμα.
Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των συναινέσεων, όπως έγινε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Μόσιαλος θεώρησε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και στο φορολογικό. Επίσης επισήμανε πως «άλλο συναίνεση και άλλο συγκυβέρνηση» και κατέληξε λέγοντας  πως η ίδια η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει το συναινετικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου