Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Η συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος, διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί ήταν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα καυτά θέματα της οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς τον άκουσε και δεν υπήρξαν τοποθετήσεις από πλευράς του.
Μετά την συνάντηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: “Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροικονομικά δεδομένα και τους σημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προυπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία”.

«Είμαστε ανοικτοί και θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης. Γιατί δεν διαχειριζόμαστε μία κομματική υπόθεση αλλά μία πολύ μεγάλη εθνική κρίση η οποία απαιτεί συστράτευση, με ειλικρινή συνεργασία όλων των δυνάμεων» είπε ακόμα ο κ. Βενιζέλος
Ιδιαίτερα, για το φορολογικό, το οποίο ως γνωστόν “καίει” την κυβέρνηση και ετέθη ιδιαίτερα από τον κ.Βενιζέλο, η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν ότι η θέση της ΝΔ θα διατυπωθεί στην Βουλή.
Σε ερώτηση για το αν ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος  απάντησε ότι “δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάευση του πλαισίου συζητάμε τους τρόπους και κοιτάμε μακροοικονομικά δεδομένα ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι σταθεροί”. Τέλος ανέφερε ότι συζήτησαν και για το νέο τραπεζικό τοπίο μετά την χθεσινή συγχώνευση των δύο τραπεζών και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις τονίζοντας πάντως με έμφαση ότι το τραπεζικό σύστημα είναι “διπλοεγγυημένο και ασφαλές για τον καταθέτη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου