Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Επιστολή της ΟΛΜΕ στην υπ. Παιδείας για τις αποσπάσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Κυρία Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι πρέπει η Υπηρεσία να εγκρίνει μεγάλο αριθμό αποσπάσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού οι αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία διετία είναι πολλαπλάσιες των προσλήψεων.
Κατόπιν τούτου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητάει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα των αποσπάσεων καθηγητών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Τα προβλήματα των εργαζομένων στην εκπαίδευση έχουν οξυνθεί σε τεράστιο βαθμό μετά την κυβερνητική επέλαση στις αποδοχές τους και είναι ανάγκη η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος τους για απόσπαση των συναδέλφων που χρήζουν στήριξης.
Επίσης επιθυμούμε να συζητηθεί το ζήτημα της αιφνιδιαστικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων αυτό το διάστημα, κυρίως σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, όταν πλέον τα σχολεία αυτά πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου