Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Οι παραγωγικοί φορείς και ο αντιπαραγωγικός πρωθυπουργός


Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, δηλαδή τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους, είχε… ο αντιπαραγωγικός πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του.
Ο Γ. Παπανδρέου, αφού έχει στραγγαλίσει με την πολιτική του την αγορά τώρα την καλεί να συστρατευτεί για να βγει η χώρα από την κρίση. Τους κάλεσε λοιπόν να συναινέσουν στο έγκλημα που ο ίδιος έχει κάνει. Ζήτησε για παράδειγμα από τους εμπόρους να βάλουν πλάτη όταν δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο στην αγορά.Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ζήτησαν να ξανασκεφτεί τον ΦΠΑ 23% στην εστίαση αλλά ο πρωθυπουργός τους έκοψε τον αέρα λέγοντας ότι θα ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου.
Οι ίδιοι οι «πράσινοι» συνδικαλιστές (τώρα το θυμήθηκαν βέβαια κι αυτοί), ο Παναγόπουλος και ο Ασημακόπουλος βγήκαν απογοητευμένοι από τη συνάντηση λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν πήραν καμιά δέσμευση, αντιθέτως δεν εισακούστηκε κανένα τους αίτημα.
Έτσι, ο πρωθυπουργός έκανε και φέτος το καθήκον του. Δέχθηκε τους παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ, τους ζήτησε να πάνε μαζί του στον πάτο κι αυτοί αρνήθηκαν. Αν τώρα από το φθινόπωρο θερίσει θύελλες, δε θα φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι έμποροι ούτε κανείς άλλος. Η αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης θα φταίει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου