Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ προς Angela Merkel: "Φανταστείτε ένα "βαυαρικό έθνος" Μή Γερμανικό στα σύνορά σας»

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία: Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια Επιτροπής
Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Email: ninagatz@comcast.net
Τηλ: 603-742-0466, Φαξ: 603- 617-2977

27 Αυγούστου 2011
Στην Αυτού Εξοχότητα Angela Merkel, Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας
German Bundestag, Platz der Republik 1, 11011 Berlin, Germany

Εξοχότατη,
Tα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις εκπροσωπώντας εκατομμύρια Μακεδόνων (Έλληνες από τη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλληνες και υπερήφανοι για την Μακεδονική πολιτιστική τους ταυτότητα για χιλιετίες), γράφουμε για να σας επιστήσουμε την προσοχή στη χρήση του όρου «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς σας στον τηλεοπτικό σταθμό HTV (Hrvatska Radiotelevizija) του Ζάγκρεμπ, τώρα τελευταία. Με την παρούσα δηλώνουμε πως η Μακεδονική ταυτότητα πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Δ.ΑΚ.Ε. Δ.Τ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ -Ανήμποροι, άβουλοι, μοιραίοι-


Επιδίδονται σε αψιμαχίες, σε μικρόψυχους ανταγωνισμούς, σε άγονες -άνευ αξίας- και δυστυχώς επικίνδυνες αντιπαραθέσεις.
          Δέσμιοι των δικών τους επιλογών, ασυγχώρητων λαθών – αντιφάσεων δείχνουν όλο και πιο αδύναμοι να διαχειριστούν, έστω και να ελέγξουν, στοιχειωδώς, τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις και οδηγούν μοιραία τη χώρα στο χάος, στην απόλυτη υποταγή και εξάρτηση και την οικονομία στο βάραθρο.
          Το μνημόνιο αποδείχθηκε ένα μεγάλο και τραγικό λάθος, ένα έγκλημα που όσο διαρκεί και εφαρμόζεται τόσο η ύφεση γιγαντώνεται, η οικονομία καταρρέει, η κοινωνία αποσυντίθεται, ο λαός μας εξαθλιώνεται, η ανεργία πολλαπλασιάζεται, η χώρα υπερχρεώνεται, το κοινωνικό κράτος διαλύεται.
          Τώρα με το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψήφισαν τον Ιούλιο, η πολιτική των κοντόφθαλμων προσεγγίσεων και η νέα φορομπηχτική συνταγή θεριεύουν και ο ίδιος μικρομεσαίος πολίτης πληρώνει και πάλι με εισφορές, με ΦΠΑ με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ



Εκτός από το γνωστό και χαρακτηριστικό τίτλο της “Monde” «παιδάκια της Ευρώπης που μας κυβερνούν» είναι πλέον κοινά διαπιστωμένο και παραδεκτό ότι στη σημερινή Ευρώπη δεν υπάρχουν μεγάλοι και εμπνευσμένοι ηγέτες όπως ο Ντε Γκωλ, ο Μιτεράν, η Θάτσερ, ο Κ. Καραμανλής, ο Α. Παπανδρέου… Σήμερα και επί των πρακτικών της πολιτικής στρατηγικής στην Ευρωζώνη των 27, κυριαρχεί η γραφειοκρατία των κονδυλοφόρων και η παρέα των τεχνοκρατών. Αυτοί με πολύ εύκολο και χαρακτηριστικό τρόπο έχουν «καπελώσει» τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών – μελών της Ε.Ε., οι οποίες δείχνουν αδύναμες και μη ικανές να ανταποκριθούν στις μεγάλες εξελίξεις και ανατροπές που συμβαίνουν σήμερα, με τις γνωστές συνθήκες κρίσης στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα στον κόσμο.
          Μετά τη, για τα μάτια των αδαών και πολιτικά χαμηλών, συνάντηση – σύσκεψη της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, υποτίθεται για τη δρομολόγηση της έκθεσης του συμφωνηθέντος ευρωομόλογου και την απεξάρτηση των χωρών – μελών της Ε.Ε. από τις ορέξεις των αγορών και την κερδοσκοπία των δανειστών, κορυφώθηκε η ανικανότητα με πρώτη αυτή της κας Μέρκέλ, αλλά και των εταίρων να αντιληφτούν την κρισιμότητα των εξελίξεων και της εποχής, αφού αντί να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις, περιορίστηκαν σε μανιφέστα για τη μελλοντική ευρωζώνη και τη διακυβέρνηση της, κλείνοντας όμως δογματικά την πόρτα στο Ευρωομόλογο, το οποίο είναι το μόνο ίσως, αυτή τη στιγμή, που θα μπορούσε να αποφορτίσει τις αυξανόμενες απειλές προς το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και υπέκυψαν απόλυτα στις επιθυμίες του συστήματος που ελένγχει και εκμεταλλεύεται την Ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ΜΚΟ του κουμπάρου της Χριστοφιλοπούλου ...άρχισε τους διορισμούς!

Μείζον πολιτικό και ηθικό (τουλάχιστον) θέμα προκύπτει για την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με τον «καυτό φάκελο» των ΜΚΟ και την εμπλοκή δικών της ανθρώπων και συνεργατών. Την ώρα που όλη η υπόθεση εξελίσσεται σε σκάνδαλο, οι βουλευτές ακόμη και του ΠΑΣΟΚ εξεγείρονται καταγγέλλοντας τα αδιαφανή κριτήρια και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης μετατρέπεται σε καταπέλτη για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, η κυρία Χριστοφιλοπούλου είναι βαθύτατα εκτεθειμένη. Ο λόγος; .....

Η ΔΑΚΕ ΔΕ Ν. Καβάλας σας εύχεται Καλή Σχολική χρονιά, γεμάτη υγεία και δημιουργικότητα.

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ - Ολα τα ονόματα

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2011-12.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ανήλθαν στις 7.122 και ικανοποιήθηκαν 2917 (ποσοστό 41%).
Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει η περιοχή απόσπασής τους προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές.

Καθαρές κουβέντες

Δεν ξέρω αν το καταλάβαμε  αλλά στην ουσία με την συγχώνευση ALPHA-EUROBANK ,  δύο πανίσχυρες οικονομικά οικογένειες τρομαγμένες μπροστά σε αυτά που έρχονται  πέταξαν λευκή πετσέτα.
Λατσαίοι και Κωστοπουλαίοι , νιώθοντας την απειλή  προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν και πούλησαν ένα μεγάλο τμήμα των τραπεζών τους σε χαμηλή  τιμή.
Όταν τέτοια ονόματα πανικοβάλλονται, όλοι φανταζόμαστε τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Όσοι ζουν την πραγματική οικονομία δεν

Η «αυτοκρατορία» του ψευτομακεδονισμού αντεπιτίθεται - Οι Μακεδόνες ανθίστανται...


Τα διαταραγμένα μυαλά των ιθυνόντων «ηγεμονίσκων» της γειτονικής χώρας (FYROM) προετοιμάζουν ένα πράγματι εντυπωσιακό θέαμα, κινηματογραφικών διαστάσεων υπερπαραγωγής, για τους εορτασμούς της 8ης Σεπτεμβρίου, ημέρας ανεξαρτησίας της γείτονος, πριν από 20 χρόνια, από την ενιαία Γιουγκοσλαβία, μετά την κατάρρευσή της από εξωγενείς παράγοντες και την....
 εσωτερική αγεφύρωτη ανομοιογένεια.

Του Χρυσανθόπουλου Μιχαήλ
* Καθ. ιστορικού, συγγραφέα, δημοσιογράφου SBS Αυστραλίας

THE END ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" H σκοτεινή και μυστικοπαθής ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε σε αμερικανική δικηγορική εταιρία την εξοδό μας από το ευρώ!

Από την Ματίνα Στέβη
Με απ' ευθείας ανάθεση και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, η Ελλάδα απασχολεί κορυφαία αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία εδώ και ένα χρόνο εξετάζει τον τρόπο ολοκληρωτικής αναδιάρθρωσης του χρέους και τη δυνατότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Είδαν έξοδο στη Ρώμη, αλλά με ταυτόχρονη αποχώρηση από την Ε.Ε.
Στις 27 Ιουλίου η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το εν εξελίξει πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC.

Σμύρνη:από το όνειρο,στον εφιάλτη και τη καταστροφή.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Νεκρική σιγή... Ένας καυτός άνεμος σάρωνε την παραλία της Σμύρνης. Η μυρωδιά του καμένου ξύλου ήταν παντού. Πυκνός μαύρος καπνός γέμιζε τον ουρανό πάνω από το όρος Πάγο. Αποκαΐδια... Μικρά φλεγόμενα κομμάτια ξύλου, στροβιλίζονταν στον αέρα και έπεφταν στην πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικη προκυμαία της Σμύρνης. Το νερό εκεί που σκάει το κύμα στο μώλο, είχε πάρει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Το αίμα στο λιθόστρωτο έτρεχε σαν ποτάμι και χυνόταν στη θάλασσα. Μια βρωμερή μυρωδιά δεν επέτρεπε σε κανένα να αναπνεύσει. Στην επιφάνεια δεκάδες πτώματα. Παραμορφωμένα, αφύσικα φουσκωμένα, “χόρευαν” στο ρυθμό του κύματος. Στην παραλία 300.000 άνθρωποι εξουθενωμένοι, φοβισμένοι, στριμωγμένοι, εγκλωβισμένοι κρατούσαν την αναπνοή τους. Δεν ήθελαν καν να ανασάνουν. Δεν ήθελαν να τους ακούσει ο θάνατος που πλησίαζε. Τα πρόσωπα τους μαύρα από τη φωτιά και τη στάχτη, ήταν γεμάτα δάκρυα. Τα μάτια τους ήταν ανέκφραστα, ήταν τα μάτια του ανθρώπου που έχασε τα πάντα. Που τον κορόιδεψαν που τον σκότωσαν που τον βίασαν που έχασε τα παιδιά του, και τώρα δεν τον ενδιαφέρει τίποτε. ..

Οι κακόγουστες τουρκικές φιέστες για το 1922.



Οι γείτονες Τούρκοι άρχισαν ήδη τις γιορτές και τα πανηγύρια για τη νίκη του Κεμάλ εναντίον του Ελληνικού Στρατού το 1922. Στις κακόκουστες φιέστες,φυσικά και δεν γίνεται καμία αναφορά στη μαζική σφαγή των Ελλήνων και στην καταστροφή της Σμύρνης από τις ορδές των βαρβάρων. Τουλάχιστον δεν λένε …για συνωστισμό στη προβλήτα της Σμύρνης.

Όπως γράφουν τουρκικές εφημερίδες τις οποίες μετεφρασαν τα tourkikanea.gr “εκατοντάδες άτομα από διάφορες περιοχές της Τουρκίας μετείχαν στην ¨Πορεία

Πρόκληση μπροστά στην Αγία Σοφία. Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν και ζήτησαν να λειτουργεί ως τζαμί



 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Πρόκληση μπροστά στην Αγία  Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.
    250 τούρκοι , συγκεντρώθηκαν έξω από τον ιστορικό Βυζαντινό Ναό, και ξεκίνησαν να προσεύχονται για το Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων. 
    Όλοι οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα ζήτησαν την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας, ως τζαμί. Αυτό το απαράδεκτο αίτημα το ζήτησαν και με τα πανό που κρατούσαν.
   Ο εκπρόσωπος του τάγματος Άλπερενλερ Γκιουβέν Χιζαρτζί κατηγόρησε την κυβέρνηση «που αποκαλύπτει αίθουσες βαφτίσεων, εικόνες αγγέλων».
   Η αστυνομία είχε λάβει έκτακτα μέτρα στην περιοχή και οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν χωρίς να προκληθεί κάποιο άλλο πρόβλημα. 

Στην Τραπεζούντα μόλις 10 άνθρωποι παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.



 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους οι αξιωματικοί αλλά και ο νομάρχης της Τραπεζούντας όταν διαπίστωσαν πως στην σημερινή εθνική γιορτή της Τουρκίας, στο δρόμο είχαν συγκεντρωθεί μόλις 10 άτομα!
   Σήμερα οι γείτονες μας γιορτάζουν τη νίκη τους απέναντι στον ελληνικό στρατό το 1922. Σε κάθε πόλη της Τουρκίας διοργανώνονται παρελάσεις. Όμως η σημερινή ημέρα συνέπεσε με τη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων δηλαδή το Μπαϊράμι και έτσι οι περισσότεροι τούρκοι αδιαφόρησαν για την εθνική τους γιορτή.
  Όμως αυτό που συνέβη στην Τραπεζούντα όπου έχει ένα εκατομμύριο πληθυσμό δεν είχε κανένα προηγούμενο. Ο Νομάρχης και ο στρατιωτικός διοικητής αναγκάστηκαν να χαιρετήσουν τους άδειους δρόμους της πόλης, καθώς μόλις 10 άνθρωποι είχαν σπεύσει στην άκρη του δρόμου.   
  Έτσι η παρέλαση της εθνικής γιορτής μετατράπηκε σε φιάσκο.

Μ’ ΕΝΑ ΣΜΠΑΡΟ ΔΥΟ ΤΡΥΓΟΝΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Η αλήθεια για τα Βακούφια




Λιάνα Μυστακίδου
Παραμονές της θρησκευτικής εορτής του Ραμαζάν των Μουσουλμάνων, οι εκπρόσωποι των Μειονοτήτων παρέθεσαν δείπνο προς τιμή του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν και της συζύγου του κ. Εμινέ.

Η ατμόσφαιρα στην κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου έγινε η εκδήλωση ήταν μαγική. Από τη μια οι σαρκοφάγοι των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων και από την άλλη τα βυζαντινά αγάλματα αποτελούσαν τους αψευδείς μάρτυρες του ιστορικού παρελθόντος της Κωνσταντινούπολης. 

Οι όμορφες συναινέσεις, όμορφα καίγονται…


Της Σοφίας Βούλτεψη

Και για όσους δεν κατάλαβαν, από την πολλή συναίνεση δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια!

Η θριαμβολογία για την συναινετική υπερψήφιση του νόμου για την παιδεία – ο οποίος είχε ξαναψηφιστεί επί Νέας Δημοκρατίας και ουδέποτε εφαρμόστηκε – ανήκει κιόλας στο παρελθόν, κείτεται ποδοπατημένη από τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις στα ανά την Ελλάδα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αποτελεί την απτή απόδειξη της απόστασης που χωρίζει την πολιτική θεωρία από την πραγματική ζωή.

Και κυρίως, αποτελεί την απόδειξη του πολιτικού επαρχιωτισμού που ταλανίζει την Ελλάδα και κάνει μεγαλοπρεπή προβολή του εαυτού του μέσα από κούφια λόγια και επικοινωνιακές στρατηγικές.

Έρχεται κι’ άλλη υποβάθμιση. Νέα «κίτρινη κόντρα» στον πάτο του βαρελιού




Σοφία Βούλτεψη
Η σκόπιμη διοχέτευση μιας απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης παραμονές της παρουσίασης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών ταξί και η αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ μιας ενδοκυβερνητικής κόντρας διαρκείας.

Μοίρασαν σε κηδεία κουραμπιέδες πασπαλισμένους με … κοκαϊνη


Συμμορία Βουλγάρων εμπόρων ναρκωτικών επιχείρησε να διακινήσει κοκαίνη μεταφέροντάς την ως ζάχαρη άχνη πάνω σε παραδοσιακούς κουραμπιέδες.
Ένα από τα μέλη της εργαζόταν σε εταιρία ζαχαροπλαστικής και το σχέδιο της διακίνησης είχε παταγώδη αποτυχία. Η κοκαΐνη τοποθετήθηκε στους κουραμπιέδες, ωστόσο στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά.
Γραφείο τελετών στα Βόρεια Προάστια, που είχε αναλάβει την κηδεία ηλικιωμένου, εκτός από..... κόλλυβα και ελιές, παρήγγειλε από το γνωστό ζαχαροπλαστείο μια παρτίδα κουραμπιέδες.

Έβαζε φωτιές για να εκδικηθεί το δήμο που δεν τον προσέλαβε

Φωτιές, σε τέσσερα διαφορετικά σημεία σε ισάριθμες δασικές εκτάσεις του Θάσου, ομολόγησε πως έβαλε 35χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την απολογία του, ήθελε να εκδικηθεί το δήμο Θάσου, που φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό προσωπικό.
Ο 35χρονος, από την Ποταμιά Θάσου, συνελήφθη χθες και σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ»

Την υποτιμητική και ρατσιστική αυτή δήλωση σε βάρος των Ελλήνων, φέρεται να έκανε ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Νέκας, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα ethnos.gr .
Και δεν φτάνει μόνο αυτό.  Και ο Πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, σύμφωνα και πάλι με την ίδια εφημερίδα, δήλωσε ότι: «Το λεγόμενο δάνειο προς την Ελλάδα δεν είναι μια βοήθεια που έχει ανάγκη η χώρα αυτή. Δεν είναι εξοφλητέο. Είναι ένα δώρο που....

Βυζαντινό ναυάγιο - «κονσέρβα» στην Πόλη

ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ
Με παστό ψάρι, ξηρούς καρπούς και φρέσκα φρούτα, που διατηρήθηκαν άριστα σαν σε «κονσέρβα», ήταν φορτωμένο βυζαντινό εμπορικό πλοίο του 5ου αιώνα μ.Χ., που βυθίστηκε σε θύελλα στη θάλασσα του Μαρμαρά. Το αρχαίο ναυάγιο, που θεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα στον κόσμο, εντοπίστηκε σε ανασκαφές στο εργοτάξιο του Γενί Καπί, στην Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου

Μια ιστορία καθημερινής νεοελληνικής τρέλας



Παρακολουθώντας σήμερα το δελτίο ειδήσεων του Σκάι, άκουσα για ένα περιστατικό που απεικονίζει τέλεια το γενικό αλαλούμ στο οποίο έχουμε περιέλθει ως χώρα.
Είμαστε δυστυχώς μπανανία, που όμως δεν παράγει ούτε καν μπανάνες… και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.
Τι συνέβη λοιπόν; Διαβάστε και μη γελάτε, το θέμα είναι σοβαρό.
Αρρώστησε σοβαρά  ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων του αεροδρομίου της Μήλου (νομίζω),  που ασκούν καθήκοντα οδηγού πυροσβέστη.

Υπουργείο Παιδείας: Αναλυτική Μοριοδότηση Πειραματικών Σχολείων κ.ά.


 
Ενημερωθείτε σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων χαρακτηρισμού σχολικών μονάδων ως Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) και αναφορικά με τα αναλυτικά κριτήρια μοριοδότησης των αιτούντων σχολικών μονάδων. Οι εν λόγω αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από 1/9/2011 έως 15/9/2011. Διευκρινίσεις στο τηλέφωνο 2103443966, κατά τις εργάσιμες ημέρες της χρονικής περιόδου από 1/9/2011 έως 15/ 9/2011 και από 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

Συνημμένα:
Εγκύκλιος υπ'αριθμ. πρωτ. 97429 /Δ4/30-8-2011 - Αναλυτική μοριοδότηση πειραματικών σχολείων
Υ.Α. υπ' αριθμ. πρωτ. 91343/Δ2/-8-2011 - Καθορισμός περιεχομένου, προϋποθέσεων και διαδικασίας σύνδεσης των σχολικών μονάδων Π.Π.Σ. με φορείς
 

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ - Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ (α φάση) - Ολα τα ονόματα, ενημέρωση από τους αιρετούς Δημήτρη Μπράτη και Βασίλη Παληγιάννη

Καταγγελία για παράνομους διορισμούς στη Λάρισα και το Βόλο, της Ελευθερίας Φασούλα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΟΛΟ
Με έγγραφο μου προς το Υπουργείο Παιδείας (αρ.πρωτ. 116465/Δ2/20-9-2010) κατήγγειλα την ύπαρξη βάσιμων στοιχείων για παράνομο διορισμό εκπαιδευτικών το 2005 της ειδικότητας 18.08 στον νομό Λάρισας και Βόλου.
Ζήτησα από το υπουργείο να γίνει έλεγχος στο φάκελο των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών διότι δεν είχαν την απαιτούμενη προϋπηρεσία για να διοριστούν.
Παρόλη την προσπάθεια μου όμως εδώ και ενάμιση χρόνο «κάποιοι» φροντίζουν να μην προχωρήσει η έρευνα φτάνοντας και στο σημείο να μου κάνουν και «φιλικές» συστάσεις να σταματήσω την καταγγελία.

Υπουργείο Παιδείας: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Μειονοτικά Σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης Θράκης για το σχολικό έτος 2011-2012

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Μειονοτικά Σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης Θράκης για το σχολικό έτος 2011-2012

 Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 16, περίπτ. Γ΄ και του άρθρου 55, παρ. 1ζ του Ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/30-9-1985, τ. Α΄) «Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις».
2. Τις διατάξεις του Ν. 2341/95 (ΦΕΚ 208/6-10-1995, τ. Α΄) «Ρύθμιση θεμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού μειονοτικών σχολείων της Θράκης και της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις».
3. Την με αριθμ. Ζ2/411/8-11-95 (ΦΕΚ 954/20-11-95, τ. Β΄) Υ.Α. «Αρμοδιότητες Υ.Σ.Μ.Ε.» όπως τροποποιήθηκε από την αριθμ. Ζ2/244/29-6-01 (ΦΕΚ 904/16-7-2001, τ. Β΄) όμοια.
4. Την με αριθ. Υ274 (ΦΕΚ1595/01-10-2010) Απόφασης του Πρωθυπουργού «Καθορισμός αρμοδιοτήτων της Αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φωτεινής Γεννηματά.»
5. Τις εγκυκλίους με αριθμ. πρωτ. α) Α.Π.Φ.11.2/1218/17-9-2011 «Αποσπάσεις εκπ/κών σε μειονοτικά σχολεία και Γραφεία Μειονοτικής Εκπ/σης» και β) Α.Π.Φ.11.2/1219/17-6-2011 «Κενές θέσεις  για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης σε Μειονοτικά  Σχολεία» του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης Θράκης.
6. Το με αριθμ. πρωτ. Φ.11.2/1463/28-7-2011 έγγραφο του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Θράκης.
7. Το απόσπασμα της με αριθμ. 21/28-7-2011 Πράξης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μειονοτικής Εκπαίδευσης.

Πως θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!

Η Καταιγίδα και η Αφύπνιση…
Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε μιλήσει για την «απόλυτη καταιγίδα»«τέλεια καταιγίδα») που απειλεί την Ελλάδα με την επικείμενη σύμπτωση τεσσάρων διεθνών κρίσεων:
– Της Ευρωπαϊκής κρίσης δανεισμού (που βρισκόμαστε στο επίκεντρό της και μας επηρεάζει άμεσα)
– Της Αμερικανικής κρίσης δανεισμού (που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, αλλά η σύμπτωσή της με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή κρίση, επηρεάζει την Ευρώπη συνολικά και μας αφορά)
Των – έκδηλων πια – ανεπαρκειών της Ευρώπης – που κι αυτές επηρεάζουν ακόμα πιο άμεσα την Ελλάδα.
– Και των γεωπολιτικών αναστατώσεων στην Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Που η Ελλάδα, είναι δίπλα τους. Και κινδυνεύει να γίνει ή «Κερκόπορτα» της Ευρώπης στην «πύλη» προς την «ανάστατη» Μέση Ανατολή.

Ο υιός του πατρός





Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου μας «φορέθηκαν» με εισαγωγή από τις ΗΠΑ και ήρθαν στον τόπο ευρισκόμενοι σε διατεταγμένες υπηρεσίες
  • Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο μύθος και η ιστορία μπερδεύονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γι΄αυτό και ο Έλληνας έχει μάθει να ζει με αυτούς. Ο πιο σύγχρονος μεταπολιτευτικός μύθος ακούει στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Όπως κάθε …προοδευτικός μύθος παρουσιάζεται με έντονο ρετούς και φώτοσοπ γιατί σκοπός είναι ένας και μοναδικός: να μας πείσει πόσο «μεγάλος» ηγέτης υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Γι΄αυτό και εξαφάνισε από τη μνήμη μας μια πορεία που είχε πολλές σκιές, γκρίζες ζώνες και μελανά σημεία. Σε αυτό βοήθησε και μια κεντροδεξιά που λειτουργεί με ενοχικά σύνδρομα και φοβίες.
Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως και ο υιός του Γιώργος Παπανδρέου που μας «φορέθηκαν» με εισαγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στον τόπο και εκτέλεσαν διατεταγμένες υπηρεσίες, ο καθένας στην εποχή του.

Το +14,37% το είδατε ;;;

Πολύ καλά κάνατε...

Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα στην συνεχή πτώση του ΧΑΑ...
Αυτή όμως η εκρηκτική άνοδος που όλες οι βουβουζέλες μας τόνιζαν χθες σημαίνει κάτι για τους Έλληνες πολίτες;;;

Απλά και χωρίς σάλτσες μπορώ να πώ πως ΟΧΙ...

Προς αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - πιθανότατα στους 12 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», δεν αποκλείεται από την προσεχή ΕΣΣΟ να κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Κε Πρωθυπουργέ μην μας προκαλείτε


αρίσταρχος
Ακούω στην ΕΤ3 ένα ρεπορτάζ σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Έκθεσης. «Θα μαζευτούν από όλη την Ελλάδα γύρω στους 6.000 Αστυνομικοί οι οποίοι θα έχουν κύριο μέλημά τους την διαφύλαξη του Πρωθυπουργού.» Ούτε οι Καίσαρες δεν είχαν τόσους πραίτορες να τους φυλάνε.
Κύριε Πρωθυπουργέ, ακούστε την συμβουλή μου. Μην έρχεστε στην Θεσσαλονίκη για τρείς βασικούς λόγους.

Οι παραγωγικοί φορείς και ο αντιπαραγωγικός πρωθυπουργός


Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, δηλαδή τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, τους εμπόρους, τους μικρομεσαίους, είχε… ο αντιπαραγωγικός πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του.
Ο Γ. Παπανδρέου, αφού έχει στραγγαλίσει με την πολιτική του την αγορά τώρα την καλεί να συστρατευτεί για να βγει η χώρα από την κρίση. Τους κάλεσε λοιπόν να συναινέσουν στο έγκλημα που ο ίδιος έχει κάνει. Ζήτησε για παράδειγμα από τους εμπόρους να βάλουν πλάτη όταν δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο στην αγορά.

Ο… κλητήρας υποδέχθηκε τον Βενιζέλο στη Συγγρού


Ένα μικρό… χουνέρι επεφύλαξε ο Αντώνης Σαμαράς στον υπουργό Οικονομικών, κατά την είσοδό του στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Συγκεκριμένα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο υποδέχθηκε  στη Συγγρού ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Άγγελος Υψηλάντης και όχι κάποιος από το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο, ή υψηλά ιστάμενος στην κομματική ιεραρχία, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Με την κίνηση αυτή, αλλά και από το γεγονός ότι δεν προέβη ο πρόεδρος της ΝΔ σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, δείχνει ότι η Συγγρού ήθελε να υποβαθμίσει τη σημασία της επίσκεψης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά και να ακυρώσει τα σενάρια… ευρείας συναίνεσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου…

Στο 6% μπορεί να φτάσει η ύφεση!

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να κρύψουν  στο Μαξίμου ότι το ποσοστό της ύφεσης  δεν θα  κλείσει φέτος  ούτε καν στο  5,3%  που έλεγε  την περασμένη εβδομάδα ο Βενιζέλος, αλλά στο  6% και ενδεχομένως πάνω από αυτό. Πρόκειται για τραγική  εξέλιξη  την οποία έλαβε υπόψη της την Τρίτη  η τρόικα.
Στο Μεσοπρόθεσμο προβλεπόταν  ύφεση  3,8%,  λίγο αργότερα ο  Βενιζέλος μιλούσε για  4,5% , κατόπιν για  5,3% και τώρα σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των τροϊκανών, πάμε για  6% και βάλε, κάτι άλλωστε που παραδέχεται σε  ιδιωτικές συνομιλίες του και ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ Γ. Στουρνάρας.

Παμπούκης για Παπανδρέου: Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης

Ανακουφισμένος που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και συνάμα απογοητευμένος με τον Γιώργο Παπανδρέου φέρεται να είναι ο Χάρης Παμπούκης.
Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του kentrinews.gr,  συνομιλώντας με πολιτικό του φίλο και σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην παραίτηση του είπε με νόημα: «Αγαπητέ μου, η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» φωτογραφίζοντας καθαρά τον πρωθυπουργό.

Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφουν και λένε τα γνωστά παπαγαλάκια του Μαξίμου,  περί αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διαχρονικής φιλίας, ούτε ο…καφετζής της Ιπποκράτους δεν τα πιστεύει πλέον! Ο Χ. Παμπούκης, την Τρίτη το μεσημέρι ταξίδεψε για το εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Όσο νυχτώνει το… ρεζιλίκι μεγαλώνει!

Φαίνεται ότι η επιπολαιότητα και η πρεμούρα αποτελούν, επ΄ εσχάτοις, βασικά στοιχεία της πολιτικής Βενιζέλου, ο οποίος από το βράδυ της Δευτέρας, διέρρεε ότι θα… πείσει τον Σαμαρά να συναινέσει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Τα πράγματα δεν πήγαν όμως όπως τα σχεδίασε και μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη το πρωί στη Συγγρού  έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο και τώρα τρέχει να κρυφτεί αφού και οι τροϊκανοί του είπαν ξεκάθαρα  ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει  και πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα.

Όσο… νυχτώνει το ρεζιλίκι  μεγαλώνει δηλαδή για τον αντιπρόεδρο της  κυβέρνησης που δεν συναντήθηκε, το απόγευμα της Τρίτης , παρότι ήταν προγραμματισμένο, με το κλιμάκιο της τρόικας  προκειμένου να συμφωνήσουν τα επιπλέον μέτρα!

Συναίνεση ζήτησε, συναίνεση δεν έλαβε!

Για το θέμα της συνεργασίας και της συναίνεσης, που εναγωνίως αναζητά η κυβέρνηση και ο Βενιζέλος η απάντηση της ΝΔ ήταν λακωνική: «Οι θέσεις μας στην οικονομία δεν έχουν αλλάξει ,συνεργασία και συναίνεση στα λάθη δεν υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά  ο Γιάννης Μιχελάκης. Από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζουν  ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου  »δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, απλά ο υπουργός οικονομίας ζήτησε και ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ».

Τέλος για το φορολογικό που γίνεται μεγάλη κουβέντα, η ΝΔ επιμένει ότι θα καταθέσει τις προτάσεις της τις επόμενες ημέρες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο ρόλος του Λαλιώτη στο «νέο ΠΑΣΟΚ»


Η διαδικασία «πολιτικής επανίδρυσης» του ΠΑΣΟΚ, στην οποία φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να ανακτήσει την ιδεολογική επαφή του με κοινωνικά στρώματα που έχουν απομακρυνθεί από το Κίνημα, λόγω της πολιτικής του Μνημονίου… περιλαμβάνει και ένα «ιστορικό προσκλητήριο», σε στελέχη με τη δική τους διαδρομή, που έχουν ξεχωριστή σημειολογία για τη βάση του ΠΑΣΟΚ.Πρώτος από όλους φυσικά είναι ο Κώστας Λαλιώτης, που τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί στον ρόλο του ως πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, και απέχει από την ενεργό πολιτική καθημερινότητα.

Κωλοτούμπα Πρετεντέρη, τάσσεται ενάντια στο μνημονιακό μονόδρομο


Απίστευτο άρθρο του Πρετεντέρη μετά τα γιαούρτια που έφαγε στην Αντίπαρο. Ζητά αλλαγή πολιτικής και καταγγέλλει τους εμπνευστές της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που μας οδήγησε εδώ! Έχουμε μείνει άφωνοι!!! Λες και ο Πρετεντέρης ποτέ δεν τη στήριξε, λες και ποτέ δεν προπαγάνδισε υπέρ της, λες και δεν ήταν ένας από τους πιο σκληρούς τηλεοπτικούς υπέρμαχούς της…
Έτσι νομίζει ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και την επόμενη ημέρα; Τι να πούμε; Απλώς διαβάστε το κείμενο και να θυμάστε, σε κάθε παράγραφο, ότι είναι του Πρετεντέρη…

Οι σημαντικότερες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

akinitaΟι σημαντικότερες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα είναι οι ακόλουθες:
* Διπλασιάζεται το πρόστιμο για αυθαίρετο που έχει κατασκευαστεί χωρίς άδεια. Με το αρχικό σχέδιο είχε προβλεφθεί τριπλασιασμός.
* Αυξάνει αισθητά το περιθώριο υπέρβασης της δόμησης του οικοπέδου και η χαμηλή κατηγορία αφορά έως το 50% της επιτρεπόμενης, έναντι 20% που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Δημιουργούνται όμως δύο νέες κατηγορίες για υπερβάσεις 100% και 200%, όπου τα τελικά πρόστιμα πολλαπλασιάζονται αντίστοιχα επί 1,8 και 2,2. Στις υπερβάσεις στο ύψος, στην

«Κλείνει» το Ενιαίο Μισθολόγιο με έγκριση της τρόικας

troika_18Τις λεπτομέρειες του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο συζητεί με την τρόικα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα πλησιάζει στην τελική συμφωνία και βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν την Τετάρτη οι επικεφαλής της τριμερούς με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο. Η προγραμματισμένη για την Τρίτη το απόγευμα συνάντηση Βενιζέλου - τρόικας αναβλήθηκε.
«Επιδίωξη μας είναι να αρχίσει από το 2011, εάν θα είναι Οκτώβριος ή Νοέμβριος δε μπορώ να πω με βεβαιότητα» σημείωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Η απάτη με τις «πράσινες» ΜΚΟ

Η απάτη με τις «πράσινες» ΜΚΟΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του προέδρου του ΑΣΕΠ Γ. Βέη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ότι είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας ότι η Ανεξάρτητη Αρχή δεν μπορεί, αλλά και δεν νομιμοποιείται, να ελέγξει τις προσλήψεις 55.000 ανέργων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω «αμαρτωλών» ΜΚΟ, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση. Η οποία, αν και γνώριζε την πραγματικότητα, έσπευδε όλο το προηγούμενο διάστημα να διαβεβαιώνει για τη (δήθεν) συνδρομή του ΑΣΕΠ, προκειμένου να συγκαλύψει το σκάνδαλο που έφερε στο φως ο Ελεύθερος Τύπος. Είναι σαφές, μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές για την κυβέρνηση μνημονιακό κλίμα που έχει επιβάλει και την αναστολή διορισμών στο δημόσιο τομέα, ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρατεύει την παλαιά τακτική του για το βόλεμα των «ημετέρων»,

Απαγορεύεται η είσοδος του κοινού στο υπ. Παιδείας μέχρι 2 Σεπτεμβρίου-ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Παρακαλούνται οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων αι Γενικών Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας όπως λάβουν γνώση ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος κοινού στην Κεντρική Υπηρεσία του υπ. Παιδείας από έως 2 Σεπτεμβρίου.

Το έγγραφο αυτό έλαβαν όλοι οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας από τη Διεύθυνση Διοικητικού.
Η απόφαση αυτή δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό, αφού δεν έγινε σχετική ανακοίνωση στα ΜΜΕ , με αποτέλεσμα να προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους πολίτες που προσήλθαν χθες και σήμερα στο υπουργείο για δουλειές τους και δεν τους επετράπη η είσοδος.
Ευτυχώς κάποιοι υπάλληλοι έσπευσαν στην πύλη του υπουργείου και παρέλαβαν από τους πολίτες αιτήσεις που είχαν για διάφορα θέματα προς το πρωτόκολλο.

Επιστολή της ΟΛΜΕ στην υπ. Παιδείας για τις αποσπάσεις και συγχωνεύσεις σχολείων

Κυρία Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκτιμά ότι πρέπει η Υπηρεσία να εγκρίνει μεγάλο αριθμό αποσπάσεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αφού οι αποχωρήσεις συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία διετία είναι πολλαπλάσιες των προσλήψεων.
Κατόπιν τούτου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητάει άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα των αποσπάσεων καθηγητών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αλλά και για τα τρέχοντα ζητήματα ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους. Τα προβλήματα των εργαζομένων στην εκπαίδευση έχουν οξυνθεί σε τεράστιο βαθμό μετά την κυβερνητική επέλαση στις αποδοχές τους και είναι ανάγκη η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος τους για απόσπαση των συναδέλφων που χρήζουν στήριξης.
Επίσης επιθυμούμε να συζητηθεί το ζήτημα της αιφνιδιαστικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων αυτό το διάστημα, κυρίως σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, όταν πλέον τα σχολεία αυτά πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα.

Υπ.Παιδείας: Κριτήρια και διαδικασία απόδοσης δεύτερης ειδικότητας σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας


Οι περικοπές που θα γίνουν στους εκπαιδευτικούς τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν γνωρίζουν τις περικοπές που θα γίνουν τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο από την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου. Στο επισυναπτόμενο αρχείο γράφω πολύ απλά τις περικοπές οι οποίες είναι αρκετές για το επόμενο τρίμηνο. Στο αρχείο οι περικοπές αντιστοιχούν σε γονείς με αφορολόγητο ποσό 8000€ δηλαδή δεν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα και με ακαθάριστο μισθό 1800€.

Πόσα θα χάσουν οι εκπαιδευτικοί το τελευταίο τρίμηνο του έτους (2011); των Γιώργου Πολάκη και Γιώργου Τζωρτζακάκη

Πόσα θα χάσουν οι εκπαιδευτικοί το τελευταίο τρίμηνο του έτους;

Οι παρακάτω υπολογισμοί θα πρέπει να ειδωθούν ως πρόχειροι αλλά συνιστούν μια πρώτη προσπάθεια να κατανοήσουμε τις δραματικές συνέπειες που έχουν οι φετινές (και άμεσες) ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στους μισθούς μας.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο τι έχει μειωθεί στο μισθό Σεπτεμβρίου ανά περιοχή και ανάλογα με τους εκκαθαριστές. Σε γενικές γραμμές οι μειώσεις κυμαίνονται από 90-140 ευρώ, εκτός των λίγων περιπτώσεων που δεν έγινε καμιά μείωση τον Αύγουστο. Από τον Οκτώβριο όμως η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει δραματικά και προς το χειρότερο.

ΔΑΚΕ Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Διαμαρτυρία για την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ




Δ.Α.Κ.Ε.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   Β΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  17   ( Συνδικαλιστική περίοδος  2010 - 11)                       Θεσ/νίκη,   30 / 08 / 2011 
ΘΕΜΑ: « ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΥΣΔΕ  ΣΕ  ΠΥΣΔΕ »

Το ΔΣ της ΔΑΚΕ Β΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αισθάνεται την υποχρέωση να καταγγείλει για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με αφορμή την έξω από κάθε δεοντολογία ΟΜΗΡΙΑ τελικά, των συναδέλφων εκπαιδευτικών μέσα από την πρωτόγνωρη καθυστέρηση ανακοίνωσης των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, για το σχολικό έτος 2011-12.

Ολες οι αποσπάσεις σε ΠΕ και ΔΕ



 

 
 
 
 
 
 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μυστική επιτροπή Ελλήνων-Αμερικανών-Τούρκων συζητά για το Αιγαίο

«Όσο ο ήλιος δεν αλλάζει την πορεία του, ούτε εμείς θα κάνουμε συμφωνίες με τον Ξέρξη, αλλά πιστοί στους Θεούς και τους Ήρωες, των οποίων έκαψε τους ναούς και τα αγάλματα, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την Ελευθερία μας».

 

Μητροπολίτης Κονίτσης: στείλτε στο διάολο την Τρόικα!

Αναφερόμενος στην τρόικα είπε «να πάει στον αγύριστο». Ο Μητροπολίτης Ανδρέας,
μιλώντας για τον πρωθυπουργό είπε «πως είναι επιθυμία του πρωθυπουργού
να μαστουρωθούν όλοι οι Έλληνες».



Επίσης υποστήριξε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δηλώσει «ξεδιάντροπα ότι μπορείτε να φυτέψετε στις γλάστρες που βρίσκονται στα μπαλκόνια σας χασίς.
Στο τέλος της ομιλίας του αναρωτήθηκε γιατί οι πολιτικοί παραπονιούνται επειδή ο κόσμος τους υποδέχεται με αυγά, γιαούρτια και ντομάτες λέγοντας:
«Εγώ δεν συμμερίζομαι αυτή την πρακτική. Αλλά έτσι μου έρχεται να φωνάξω: ζήτω τα γιαούρτια».

Βόμβα ΑΣΕΠ στα «πράσινα stage»

Το ΑΣΕΠ αρνείται να δώσει χείρα βοηθείας στην υλοποίηση των κομματικών προσλήψεων μέσω ΜΚΟ. Ο πρόεδρός του κ. Βέης, μιλώντας στην επιτροπή της θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, εξέφρασε την ουσιαστική άρνηση του ΑΣΕΠ να νομιμοποιήσει την διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι το ΑΣΕΠ δεν συμμετείχε στην σύνταξη των προκηρύξεων για την πρόσληψη συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας και γι’ αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία.

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο. Η συνάντηση, την οποία είχε ζητήσει χθες ο κ. Βενιζέλος, διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και οι δύο πολιτικοί ήταν μόνοι χωρίς τους συνεργάτες τους.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλα τα καυτά θέματα της οικονομίας. Ο κ. Σαμαράς τον άκουσε και δεν υπήρξαν τοποθετήσεις από πλευράς του.
Μετά την συνάντηση ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: “Ζήτησα να ενημερώσω για τις συζητήσεις με την τρόικα για τα μακροικονομικά δεδομένα και τους σημοσιονομικούς στόχους, για τις άμεσες προτεραιότητες και την εκτέλεση του προυπολογισμού για τις ιδιωτικοποιήσεις για το νέο φορολογικό σύστημα το νέο μισθολόγιο την εργασιακή εφεδρεία”.

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΒΙΝΤΕΟ

Στις συνεχιζόμενες ανασκαφές που γίνονται στην αρχαία πόλη της Λαοδίκειας, βρέθηκαν μαρμάρινες προτομές θεών εκείνης της εποχής καθώς και του αυτοκράτορα και άλλων σημαντικών ατόμων της εποχής. Τελευταία βρέθηκαν δύο προτομές του Δία, μία του αγγελιοφόρου του του Ερμή καθώς και μία φέρεται να είναι κάποια πλούσια γυναίκα της εποχής.

Τεράστια τζαμιά κατάντησαν το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ... (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ανοίγουν σήμερα για την προσευχή χιλιάδων μουσουλμάνων της Αττικής το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές, που στο παρελθόν πυροδότησαν ένταση, και να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του περασμένου Αυγούστου όταν σε όλη τη χώρα χιλιάδες μουσουλμάνοι κατέκλυσαν κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων πόλεων και προσευχήθηκαν με το βλέμμα στραμμένο στη Μέκκα, οι δύο χώροι υποδέχονται σήμερα τους μουσουλμάνους της πόλης.

Η Alpha Bank αναγνωρίζει τα Σκόπια ως.. Μακεδονία!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΙΣΧΥΣ: ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ.
Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΑΝΗΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ..."ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ" (http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=12) ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ;;; ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΑΛΛΑ, ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΤΗΝ ΕΥΠ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !) ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ;;; ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΣ ΚΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ "ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ". ΕΤΣΙ;;; ΕΤΣΙ !

Απόβαση Τούρκων δασκάλων στην Κω

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Κω. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ≪Bugun≫ με τίτλο ≪Απόβαση τουρκικής γλώσσας σε ελληνικό νησί≫, στην Κω έχουν σπεύσει δάσκαλοι από την Τουρκία για να διδάξουν την τουρκική γλώσσα στα παιδιά του μουσουλμάνων του νησιού. Η ≪Βugun≫ γράφει πως ≪στα Τουρκόπουλα,τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να

«Πρωτοφανές! Εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες νομιμοποιούνται μέσω… ΙΚΑ»

Η Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτής Α Αθηνών της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή κατηγορεί την Κυβέρνηση για πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη πρακτική για έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδωνχιλιάδων παράνομων μεταναστών μέσω του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας του ΙΚΑ.

Στα αζήτητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς η επιστολή των Κυπρίων Σοσιαλιστών


Της Σοφίας Βούλτεψη


Συνεχίζοντας τον προβληματισμό μου σχετικά με την επί δύο μήνες εξαφάνιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρά τις συνταρακτικές εξελίξεις, θα ήθελα να μάθω τι απέγινε και μια επιστολή που η ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη απέστειλε στις 8 του Αυγούστου στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Με την επιστολή, οι Κύπριοι σοσιαλιστές καλούσαν την Διεθνή να αντιδράσει στις τουρκικές απειλές  και να πράξει αυτό που μέχρι σήμερα έχει αποφύγει: Να καταδικάσει δηλαδή τις πρόσφατες τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου σχετικά με την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε λίγο θα μας στείλουν σε off-shore! Εγγυήσεις μέσω Λουξεμβούργου ζητά τώρα η Φινλανδία



«Βελτιώνει» τις προτάσεις της η Φινλανδία όσον αφορά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με το αίτημά της για εγγυήσεις, στο οποίο η ελληνική κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με μια εξαιρετικά παράδοξη «συμφωνία», που δεν γίνεται αποδεκτή από κανέναν.

Αν κρίνουμε από τη νέα πρόταση – που κάθε άλλο παρά νέα είναι, αφού έχει διατυπωθεί με διάφορους τρόπους - το επόμενο που πρέπει να περιμένουμε είναι να μεταβιβάσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σε… off-shore!