Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Σωστές οι αποφάσεις της ΕΕ λέει το SPD

Σωστές οι αποφάσεις της ΕΕ λέει το SPD
Ορθές χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM, και υποστήριξε ότι αυτές οι αποφάσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την πίεση από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους.
Ο κ. Γκάμπριελ χαιρέτισε ακόμη την ώθηση που δόθηκε προς την κατεύθυνση της επιβολής φόρου
στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές και απηύθυνε έκκληση να τερματιστεί η «ψευδό-συζήτηση» περί ευρωομολόγων διότι, όπως είπε, αυτά υπάρχουν ήδη, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δώσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ στην άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση των κυβερνήσεων.
Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών εξαπέλυσε επίθεση προς την καγκελάριο, την οποία κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την επιδείνωση της κρίσης, κυρίως λόγω της μεγάλης καθυστέρησης με την οποία αντέδρασε. «Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να λάβετε ένα μέτρο για την ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ της καταλόγισε ευθύνες και για την άρνηση λήψης μέτρων για τη ρύθμιση των αγορών. «Αυτό είναι ερασιτεχνική διακυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Γκάμπριελ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου