Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Προς μείωση ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Άμεσο μέτρο επανεκκίνησης της αγοράς θεωρείται από το οικονομικό επιτελείο η μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά τη συνάντηση με την τρόικα, ίσως όμως και νωρίτερα, ο Γ. Στουρνάρας θα φέρει υπουργική απόφαση για τη μείωση του ΦΠΑ στον συγκεκριμένο κλάδο έτσι ώστε να τονωθεί η αγορά, ειδικά την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.


Το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα για μέτρα που εφαρμόστηκαν αλλά δεν απέφεραν έσοδα, αντίθετα βούλιαξαν την αγορά. Και ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι ένα από αυτά.

Κατά τα λοιπά το οικονομικό επιτελείο μελετά επίσης μέτρα ενίσχυση της αγοράς ακινήτων και της κτηματαγοράς όπως π.χ. τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ώστε να δοθούν κίνητρα για αγορά σπιτιών.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για την άμεση αύξηση του αφορολόγητου από τα 5.000 στα 8.000 ευρώ κι αυτό αναμένεται να γίνει σταδιακά την επόμενη τριετία.

Επίσης, εξετάζεται η αύξηση των δόσεων για την πληρωμή των φόρων καθώς φοβούνται ότι φέτος θα έχουμε νέα γενιά Ελλήνων που δε θα μπορούν να καταβάλουν τους φόρους τους.

Τα πάντα, ωστόσο, θα εξαρτηθούν από τις προθέσεις της τρόικας που έρχονται την επόμενη εβδομάδα για διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου