Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΛΜΕ: Εγγραφές μαθητών στα Ελληνικά Λύκεια της Γερμανίας

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των γερμανικών αρχών, κατά το έτος 2011 μετανάστευσαν από την Ελλάδα στη Γερμανία 23.000 πολίτες. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα έχουν παιδιά μάλιστα που είναι μαθητές και πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα του Λυκείου, χωρίς επαρκή γνώση γερμανικών.
Η ελληνική πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους συμπολίτες μας αυτούς. Δυστυχώς όμως, κι ενώ υπάρχουν Ελληνικά Λύκεια που θα λειτουργήσουν κανονικά και μάλιστα με όλες τις τάξεις τους την επόμενη σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας με τελευταία ανακοίνωση της Ειδικής
Γραμματέως κας Λινού, απαγορεύει εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών στα Λύκεια της Γερμανίας.
Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου, όχι μόνο δεν έχει διεκπεραιώσει τα στοιχειώδη σε σχέση με τον προγραμματισμό της επόμενης σχολικής χρονιάς, αλλά κάνει τα πάντα ώστε να εγγραφούν όσο το δυνατόν λιγότεροι μαθητές στα σχολεία.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απαιτεί:
- Να υπάρξει στοιχειώδης κοινωνική ευαισθησία και να αρθεί η απαγόρευση νέων εγγραφών και μετεγγραφών μαθητών στα Ελληνικά Λύκεια που λειτουργούν στη Γερμανία.
- Την άμεση έκδοση εγκυκλίου για απόσπαση εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, επειδή οι αποσπασμένοι στη Γερμανία που ζητούν να παραμείνουν χωρίς επιμίσθιο, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν.
- Να ανασυγκροτηθεί το συντομότερο δυνατό το ΕΥΣΕ (Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο) προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
- Να αναβληθεί η εφαρμογή του Νόμου 4027/2011, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της λειτουργίας σχολικών μονάδων στο εξωτερικό.
Κατεβάστε το αρχείο της ανακοίνωσης … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου