Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δύο ενεργειακοί όμιλοι ενδιαφέρονται για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης

ImageΤουλάχιστον δύο μεγάλοι εξειδικευμένοι ενεργειακοί όμιλοι, έχουν εκφράσει ρητό ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει ωστόσο λάβει ακόμα τη μορφή επίσημου αιτήματος προς την ελληνική κυβέρνηση για να τους παραχωρηθούν τα δικαιώματα έρευνας στην περιοχή νότια της Κρήτης που αν και αξιολογείται ως δύσκολη θεωρείται “άκρως ενδιαφέρουσα”.
Οι γεωτρήσεις για τον εντοπισμό πετρελαίου ή φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή είναι πιθανόν να ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο μεγάλοι εξειδικευμένοι ενεργειακοί όμιλοι, έχουν εκφράσει ρητό ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει ωστόσο λάβει ακόμα τη μορφή επίσημου αιτήματος για να τους παραχωρηθούν δικαιώματα έρευνας στην περιοχή που αξιολογείται ως δύσκολη αλλά “άκρως ενδιαφέρουσα”.
Πρόκειται στην ουσία για την περιοχή που αποκαλείται από τους ειδικούς ως “η λεκάνη του Ηροδότου”, μια ανεξερεύνητη περιοχή, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες του κλάδου να κάνουν αίτηση και να ζητήσουν την παραχώρηση δικαιωμάτων για συγκεκριμένες περιοχές. Εάν η αίτηση αξιολογηθεί ως φερέγγυα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δημοσιεύσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με προθεσμία 90 ημερών και στη συνέχεια, εάν υπάρχουν και άλλοι πέραν του αρχικού ενδιαφερόμενου, να επιλέξει την συμφερότερη πρόταση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου