«Η εφεδρεία είναι ένα άδικο μέτρο», επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, όπως αναφέρουν απολύτως έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος», ο καθ΄ύλιν αρμόδιος για την εφαρμογή της, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας.
Ο κ. Ρέππας, που εξέφρασε αυτή την άποψη από την πρώτη ημέρα που ελήφθη η σχετική κυβερνητική απόφαση μετά και τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας, επιμένει ότι ο «δρόμος για την αναμόρφωση της διοίκησης περνάει μέσα από τη συνολική αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου», μία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και θα οδηγήσει στην διαμόρφωση «ενός επιτελικού κράτους».
Η εφεδρεία, παρά ταύτα, το πρώτο κύμα της οποίας ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων, προέκυψε για το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως αναγκαίο κακό.
«Η υλοποίηση της εφεδρείας, που περιλαμβάνει αδικίες», όπως επισημαίνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υπήρξε προϋπόθεση στην ουσία για την εκταμίευση της έκτης δόσης».
Τα ίδια στελέχη αφήνουν σήμερα να εννοηθεί ότι η Τόικα είχε βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης γι΄αυτό το θέμα, παρότι δεν φιλοδοξούσε να υπάρξουν σημαντικά οικονομικά οφέλη, αφού το όφελος που θα προκύψει τελικά από την εφεδρεία για το 2012 θα είναι μόλις 300 εκατ. ευρώ.
«Βρεθήκαμε μπροστά σε ένα δίλημμα», επισημαίνουν στλέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ή θα προχωρούσαμε στην εφεδρεία ή θα χρεωκοπούσε ουσιαστικά η χώρα λόγω της μη καταβολής της έκτης δόσης».
Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι μπροστά σ΄αυτή την κατάταση ο κ. Ρέππας πέτυχε,«παρότι η εφεδρεία αποτελούσε ένα άδικο και αναξιοκρατικό μέτρο, να θεσπιστούν τουλάχιστον αντικειμενικά κριτήρια για την υλοποίησή της».
Οι διαπιστώσεις αυτές γίνονται από τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μετρρύθμισης μετά και τις «κραυγές αγανάκτησης» για το μέτρο της εφεδρείας που άρχισαν να εκδηλώνονται ακόμη και στους κόλπους της κυβέρνησης από στελέχη τα οποία εμφανίζονται σήμερα ως υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων στο Δημόσιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου