Όμως αυτό δεν με δεσμεύει από το να ψάχνω, να ερευνώ και να βρίσκω πληροφορίες όπως ο κάθε πολίτης.
Στην εποχή μας η πρόσβαση στην πληροφορία είναι πολύ πιο εύκολη, από ότι παλιότερα και μπορεί σε μικρό σχετικά χρόνο, ένας έμπειρος χρήστης να συγκεντρώσει πληροφορίες για ένα θέμα που τον ενδιαφέρει.
Το θέμα-πρόβλημα είναι η αξιοπιστία και αξιολόγηση της πληροφορίας και κατ επέκταση το πόσο μπορεί να βασισθεί κανείς σε αυτή.
Έκανα αυτό τον μικρό πρόλογο για να σας αποδείξω πόσο πρόχειρη (κατά την άποψη μου) ήταν η σύμβαση της Δανειακής διευκόλυνσης (ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ"...) που υπέγραψε η χώρα μας στις 8 Μαΐου 2010.
Δείτε πιο κάτω πώς αντιμετωπίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις και συναφείς συμβάσεις δανεισμού, το θέμα της "παραίτησης της ασυλίας από τα περιουσιακά του στοιχεία".
Στα αγγλικά ο όρος είναι "Waiver of Immunity"
Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πως αντιμετωπίζουν το θέμα "Waiver of Immunity", σε μια σύμβαση δανεισμού μιας ομοσπονδιακής τράπεζας της Αμερικής και μιας εταιρείας (Άρθρο 12, σελίδα 25) .
Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ολόκληρο κεφάλαιο-άρθρο για το "Waiver of Immunity", όπου ο δανειζόμενος δεν παραιτείται τελείως, αλλά στο μέγιστο δυνατό που επιτρέπουν οι νόμοι (maximum extend permitted by law) !!
Επίσης το ανώτατο δικαστήριο του Τέξας αποφάσισε το 1997 ότι, μια κυβερνητική υπηρεσία δεν παραιτείται από την ασυλία, με την αποδοχή μιας σύμβασης.
"In 1997, the Texas Supreme Court held that a governmental entity does not waive immunity from a breach-of-contract suit simply by entering into a contract for goods and services."
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αν δεν ξέρετε ρωτήστε κύριοι της κυβέρνησης, ψάξτε και μάθετε.. γιατί την υπογραφή μας πρέπει να ξέρουμε που την "βάζουμε".Πρέπει να ξέρουμε τι υπογράφουμε, γιατί "μιλάμε" για την τύχη, το μέλλον της πατρίδας μας, της περιουσίας μας, της υπόστασης μας, αλλά και των παιδιών μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου