Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ...

Πέρασαν κι αυτές οι εκλογές και όλοι πια περιμένουν να δουν εάν τελικά θα υπάρξει κυβέρνηση.

Εν αναμονή λοιπόν του σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας με βάση την ΝΔ ας συνοψίσουμε τα τελευταία δεδομένα κάνοντας κάποιες γενικές παρατηρήσεις...

Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι -μακράν- ο μεγαλύτερος ηττημένος της χθεσινής βραδιάς είναι ο ΣΚΑΪ!
Από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα φάνηκε καθαρά ότι δεν υπήρχε κανένα “ντέρμπι”.
Όλοι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους αλλά το ρεκόρ αναξιοπιστίας ανήκει δικαιωματικά στον ΣΚΑΪ ο οποίος ακόμα και στις 7μμ έδινε αποτελέσματα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση.
Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο ΣΚΑΪ έχασε κάθε ενδιαφέρον (μαζί με όση σοβαρότητα του είχε μείνει...) και βρέθηκε στην τελευταία θέση τηλεθέασης.

Πολιτικά, ο μεγάλος χαμένος είναι σαφώς το ΚΚΕ.
“Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον λαό” είπε η Παπαρήγα... και δεν θα το σχολιάσω!

Δεν είναι όμως μόνο του στην λίστα των ηττημένων.

ΛΑΟΣ και Δημιουργία Ξανά βρέθηκαν σε πολύ χαμηλότερα ποσοστά από αυτά που περίμεναν όπως επίσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι, αν και την προηγούμενη φορά φλέρταραν με την είσοδό τους στην βουλή, πήραν ένα... 0,88%!


Γενικές παρατηρήσεις...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 26,89%.
Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων δεν βρέθηκε ούτε μία στιγμή πρώτος και τελικά η διαφορά “έκλεισε” στο 2,77%.
Κανένα “ντέρμπι” δεν υπήρξε!

Η ανακούφιση των Συριζαίων ήταν εμφανής όπως ιδιαιτέρως εμφανές ήταν ότι το ΣΥΡΙΖΑ το έκανε δεύτερο κόμμα η 13η “συνιστώσα” του... το ΠΑΣΟΚ!
Τα αποτελέσματα Κρήτης και Αχαΐας νομίζω ότι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης!

Προσωπικά πάντως, όταν ο Γλέζος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους Συριζαίους να κρατήσουν “ψηλά τις σημαίες”, τότε παρατήρησα πόσες διαφορετικές σημαίες υπήρχαν από κάτω και αναρωτήθηκα πόσο θα αντέξει η συνοχή ενός τόσο πολυσυλλεκτικού κόμματος στις ευθύνες της αξιωματικές αντιπολίτευσης.
Ίδωμεν...

Το ΠΑΣΟΚ υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι για λύπηση.
Το “κίνημα” της άνετης πρωτιάς του 2009 βρέθηκε στο 12,28% και αισθάνεται ικανοποιημένο γιατί δεν πήγε ακόμα χαμηλότερα!
Οι 160 έδρες του 43,92% έγιναν 33 έδρες του 12,28% με πολλές τρανταχτές απουσίες προβεβλημένων στελεχών... ακόμα και της Φώφης Γεννηματά!

Αν και ο Βενιζέλος είχε ανακοινώσει νέα αρχή και ριζοσπαστικές αλλαγές από το βράδυ των εκλογών αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι... θα τις ανακοινώσει αργότερα!
Από ανακοίνωση σε ανακοίνωση το πάει.
Αν τελικά αποδειχθεί προεκλογικό κόλπο και δεν υπάρξουν αλλαγές το ΠΑΣΟΚ έσβησε!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που είδαν την δύναμή τους να μειώνεται ήδη από την δεύτερη εκλογική τους προσπάθεια, απέδειξαν δια του αρχηγού τους ότι συνεχίζουν να είναι στον κόσμο τους.

Αφού ο Καμμένος μας δήλωσε πως ότι λέει “ισχύει για πάντα”(!) το βράδυ των εκλογών (πιο “νωπή” λαϊκή εντολή δεν υπάρχει!) και ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί έχουν 162(!) έδρες και 41,94%(!) ο Καμμένος του 7,51% και των 20 εδρών το καλύτερο που βρήκε να πει είναι ότι “οι υπογραφές των Σαμαρά-Παπανδρέου εκφράζουν μόνο τους εαυτούς τους και όχι τον Ελληνικό λαό”!
Περαστικά...

Ο Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι θέλει “φερέγγυα πρόσωπα” στην κυβέρνηση υπονοώντας σαφώς ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον Σαμαρά τον οποίο προφανώς θεωρεί αφερέγγυο αλλά είναι έτοιμος να συμπράξει μαζί του για την δημιουργία κυβέρνησης...
Παράνοια;...

Τώρα οι “δημοκράτες” θα “ζητήσουν” διάφορα... να μην είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός, να μην είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ στην κυβέρνηση, κλπ, κλπ, κλπ.

Όλα αυτά, τα οποία ξεκίνησαν με τις χθεσινές δηλώσεις από το ΠΑΣΟΚ ότι δεν συνεργάζεται με μία κυβέρνηση που δεν περιλαμβάνει το ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αποδέκτης γενικής κατακραυγής, στερούνται κάθε σοβαρότητας και έχουν δύο “αναγνώσεις”.

Είτε εμπίπτουν στην κατηγορία “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει”, είτε προσπαθούν με μικροκομματικά παιχνίδια να δείξουν ότι παρά τα χαμηλά ποσοστά τους  είναι “κρίσιμη μάζα” και “ρυθμιστές της αυριανής ημέρας”.

Θεωρούν ότι προτάσσοντας την άρνηση τους στο πρόσωπο του Σαμαρά θα αποδείξουν την “δίψα του για την καρέκλα” χωρίς να σκέφτονται ότι δεν θα είχαν καμία τέτοια αξίωση εάν ήταν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε οι ίδιοι θα δήλωναν ότι “η πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου κόμματος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη”!
Γελοιότητες!

Μετά από όλα αυτά (και πολλά άλλα...) ας ελπίσουμε ότι σήμερα-αύριο θα υπάρξει επιτέλους κυβέρνηση και ας ελπίσουμε ότι θα είναι για το καλό του τόπου και των Ελλήνων.

Μία κυβέρνηση στην οποία θα επικρατεί η...

απλή κοινή  λογική...

ΥΓ : Από τα “παράξενα” αυτών των εκλογών...
- “Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Ν. Δημοκρατία, Οχι στον πόλεμο, κόμμα επιχείρηση, χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη, σώζω ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΕΚΕ) - Μ. Τζαλαζίδης (αγροτοεργάτης Θεσσαλομακεδόνας πολιτικός)”... Πανελλαδικό αποτέλεσμα : ψήφοι... 1!!!
Είναι αυτό που λέμε... “θα ανοίξει η κάλπη και θα βρεις μόνο την ψήφο σου”!
-  “Παναθηναϊκό Κίνημα” ψήφοι...  12.439 ήτοι 0,20%!
- Και βέβαια το πλέον μελανό σημείο της χθεσινής ημέρας ήταν το κάψιμο μίας κάλπης εκλογικού κέντρου στα Εξάρχεια...
http://koinos-topos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου