Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ: "Βέλη" στην πίτα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών

"Βέλη" στην πίτα της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών

*Β. Παληγιάννης: «Δυστυχώς η Ν.Δ. ψήφισε 30ωρο και συγχωνεύσεις σχολείων» *Μ. Χαρακόπουλος: «Δεν θα υπαγορεύσει η ΔΑΚΕ πολιτική στο κόμμα»


Ουσιαστική συνεργασία, με το τμήμα Παιδείας της Ν.Δ., και συγκεκριμένα με την τομεάρχη, ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας, εκφράζοντας παράπονα ότι δεν εισακούγονται.
Η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών και του πολιτικού φορέα, ξεκίνησε από τη στιγμή που ψηφίστηκαν οι τελευταίες ρυθμίσεις για την παιδεία και συγκεκριμένα η 30ωρη παραμονή εκπαιδευτικών στα σχολεία και οι συγχωνεύσεις σχολείων.
Στην εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, για την κοπή της πίτας, στην ταβέρνα «Φιλελλήνων», αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό τόσο ο βουλευτής κ. Χαρακόπουλος, όσο και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννης.

Ο μεν αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Χαρακόπουλος, κληθείς από τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Θανάση Γκουτζέλα, να απευθύνει χαιρετισμό ανάφερε: «Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε στη διάρκεια της θητείας μου στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ. Λυπούμαι, όμως, ακούγοντάς σας και κυρίως τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, τον Βασίλη Παληγιάννη, για δεύτερη χρόνια να θέτετε δημόσια ζήτημα συνεργασίας σας με τον Τομέα Παιδείας του κόμματος. Έχω ξαναπεί ότι ούτε η ΔΑΚΕ θα υπαγορεύσει πολιτική στο κόμμα ούτε το κόμμα σε εσάς. Οι ρόλοι είναι διακριτοί.
Ωστόσο, θεωρώ ιδιαίτερα χρήσιμο να έχετε ενεργή συμμετοχή στον Τομέα Παιδείας γιατί με τις προτάσεις σας διευρύνετε τη βάση δεδομένων, την “τράπεζα θεμάτων”, που πρέπει να έχει κανείς υπόψιν του για να λάβει αποφάσεις και να αποφύγει κακοτοπιές. Έχω ξαναπεί -και επιτρέψτε μου να το επαναλάβω με αφορμή το ερωτηματολόγιο που θέσατε υπόψιν μου για τους “δημοδιδάσκαλους” και τους φόβους σας για “νεοφιλελεύθερες” απόψεις- ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα όπου χωράνε και πολίτες με διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα. Η επίσημη, όμως, θέση του κόμματος είναι αυτή που διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Συνέδριο του κόμματος.
Πιστεύουμε στον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Και η κριτική μας στοχεύει στη βελτίωση της δημόσιας παιδείας που είναι όχημα κοινωνικής κινητικότητας, το μέσο για να έχουν ευκαιρίες για καλύτερη ζωή παιδιά, όπως ο ομιλών, που προέρχονται από φτωχές οικογένειες».
Απ’ την άλλη, σε χαιρετισμό του ο κ. Παληγιάννης, υποστήριξε ότι: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδήγησε την εκπαίδευση σε υποβάθμιση, αν όχι σε πλήρη διάλυση. Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις...» και αναφερόμενος στις τελευταίες δύο ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν (30ωρο και συγχωνεύσεις σχολείων) υποστήριξε ότι: «Δυστυχώς για μας, η Ν.Δ. τις ψήφισε, σε αντίθεση με τη βούληση των εκπαιδευτικών. Ζητάμε να υπάρχει μια ουσιαστική συνεργασία με το τμήμα Παιδείας της Ν.Δ. για να εισακουστεί η άποψή μας».
ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΗ
ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύθηκαν στελέχη της εκπαίδευσης που τίμησαν την παράταξη αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ. Αθ. Γκουτζέλας και τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας βράβευσαν τους πρώην διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χ. Λιάπη και Χ. Καφανέλη και τους πρώην προϊσταμένους Α. Πράπα, Χ. Κίτσιο, Ξ. Ξενοφώντος, Ν. Γκανάκο, Η. Αλεξαντρίδη, Χ.Τσιουρβόπουλο, Γ.Καρασίμο και Γ. Κουτσογιαννούλη.
Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Μαξ. Χαρακόπουλος, ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Λαδόπουλος και Δ. Παπαδημόπουλος, οι πολιτευτές Γ. Αδαμούλης, Ε. Αξιόγλου, Θ. Κάλλα, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόεδροι των συλλόγων εκπαιδευτικών Λάρισας και Ελασσόνος, αιρετοί ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στελέχη της ΝΟΔΕ και πρόεδροι τοπικών οργανώσεων, εκπαιδευτικοί και φίλοι.
eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου