Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τα Δημοκρατικά συλλαλητήρια και τα Φασιστικά συλλαλητήρια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο φασιστικό   από τα να απαξιώνεις  
ένα  μεγάλο πλήθος  ανθρώπων, εξαιτίας  της παρουσίας ακραίων  ανάμεσα  τους .
Δεν υπάρχει τίποτα πιο φασιστικό  από το να επιδοκιμάζεις όποιο ξένο ιμπεριαλισμό  στρέφεται εναντίον της χώρας σου και του έθνους σου, και να αποδοκιμάζεις τους πολίτες της χώρας σου που θέλουν να αμυνθούν.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο φασιστικό από το να αναγνωρίζεις  σε όλους τους άλλους να έχουν το δικαίωμα  να σηκώνουν τη σημαία τους στην χώρα σου αλλά να αποδοκιμάζεις τους πολίτες της χώρας σου που σηκώνουν την σημαία της πατρίδας σου.  
Δεν υπάρχει τίποτα πιο φασιστικό  από το να επιδοκιμάζεις  τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό ενός κρατιδιού  προτεκτοράτου και να κατηγορείς  όσους θέλουν να διαφυλάξουν την ιστορική αληθεια.
Απο τη   στήριξη των βουλγαροφασιστών στην ηρωοποιήση του σύντροφου Χότζα που καταπίεζε τα πιο στοιχείωδη   δικαιωμάτα των Βορειοηπειρωτών,  με την διαχρονική  στήριξη της Τουρκίας .
Σε αυτή τη χώρα κανείς δεν δικαιούται να επικαλείται ηθικά αντιφασιτικά πλεονεκτήματα.
Αντιφασίστες είναι όσοι  αγωνίζοται εναντίον κάθε μορφής φασισμού όχι μόνο του αμερικανικού. Όσοι  είναι έτοιμοι  να υπερασπιστούν το σπίτι τους και να βοηθήσουν όσους  λαούς αγωνίζονται για να ελευθερώσουν το δικό τους .

Κανείς Ναζί κανεις αυτοαποκαλουμένος  αριστερός που στηρίζει όποιον ξενο ιμπεριαλισμό που στρέφεται εναντίον της χώρας δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται ούτε τον πατριωτισμό ούτε τον ανθρωπισμό.


Γράφει η Μελίνα Κονταξή- Ιστορικός-Δρ.Βαλκανικού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου