Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΣΥΠ - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                            Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr



                                                                           Μαρούσι 26 Ιανουαρίου 2018
                                                                          Αρ. Πρωτ.:  07

                       
                                                         Προς:  - Υπουργό Παιδείας
                                                                        κ. Κώστα Γαβρόγλου
                                                         Κοιν.:  -  Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                                                                        κ. Όλγα Γεροβασίλη
                                                                    -  Γραφείο Πρωθυπουργού
                                                                    -  Γενικό Γραμματέα ΥΠΠΕΘ
                                                                    -  Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
                                                                    -  ΑΔΕΔΥ
                                                                    -  Μέλη μας


ΘΕΜΑ: ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ
Κε Υπουργέ,
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι τα λόγια και οι υποσχέσεις για αξιοκρατία και διαφάνεια αποτελούν γράμμα κενού περιεχομένου, συγκεκριμένα:

-          Με την υπ’ αριθμ. 10613/Γ1/22-01-2018 Απόφασή σας, αίρετε τη μετακίνηση της κας Πλέσσα- Παπαδάκη Αθηνάς από τη θέση της Προϊσταμένης της  Γενικής Διεύθυνσης του ΙΚΥ, την επαναφέρετε στο Υπουργείο και την τοποθετείτε Προϊσταμένη στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ την είχατε μετακινήσει στο ΙΚΥ από Προϊσταμένη στη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης.

-          Η μετακίνηση της κας Πλέσσα – Παπαδάκη έγινε στις 16-06-2015, από άλλο Υπουργό της δικής σας κυβέρνησης με το πρόσχημα των υπηρεσιακών αναγκών του ΙΚΥ, αλλά και τότε επρόκειτο για δυσμενή μετακίνηση.

-          Γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι μετά από 15 ημέρες από την μετακίνηση της εκτός Υπουργείου τοποθετήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, όπου ασκεί τα καθήκοντατης έως και σήμερα.
-          Σήμερα λοιπόν μετά από 2 ½ χρόνια θυμηθήκατε ότι υπάρχει Γενική Διεύθυνση στο Υπουργείο που λειτουργεί με αναπλήρωση και είπατε να πράξετε το ορθό και να τη στελεχώσετε, όπως ορίζει η χρηστή διοίκηση.
-          Σήμερα λοιπόν μετά από 2 ½ χρόνια και λίγες μέρες πριν να τοποθετήσετε την νέα Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, με διαδικασία επιλογής,  επαναφέρετε στο Υπουργείο την κα Παπαδάκη, η οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση,  για να την υποβαθμίσετε σε απλό υπάλληλο μετά τη τοποθέτηση της νέας Γενικής Διευθύντριας, στοχοποιώντας την προσωπικά και υπηρεσιακά.
-          Εκδώσατε την απόφαση σας στις 22- 01- 2018, ενώ ο  οριστικός πίνακας από τον ΑΣΕΠ και η βεβαίωση του με αρ. πρωτ. 569/19-01-2018 ήταν ήδη στα χέρια σας ή σε γνώση σας και εντός 10 ημερών το αργότερο  πρέπει να τοποθετήσετε τη νέα Γενική Διευθύντρια με επιλογή, πρακτική εντελώς προκλητική και επιλήψιμη.
-          Έτσι εξηγείται και η σπουδή σας να αναλάβει τα καθήκοντα της, την επομένη της επίδοσης της απόφασής σας,  για να μπορέσετε να την τοποθετήσετε πριν να εκπνεύσει το δεκαήμερο της τοποθέτησης της νέας Γενικής Διευθύντριαςκαι να την καρατομήσετε !
-          Έτσι εξηγείται και η σπουδή σας για την επίδοση της απόφασής σας, που έγινε στην οικεία της, μέσω του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, διότι απουσίαζε από την Υπηρεσία.
Αλήθεια τι μας θυμίσατε τώρα;

Κε Υπουργέ,
Δεν γνωρίζουμε αν οι μεθοδεύσεις αυτές υπαγορεύονται από  κάποιου είδους εμπάθεια, αλλά αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα διώξεων εργαζομένων, τα οποία η ΠΟΣΥΠ δεν θα σας επιτρέψει να υλοποιήσετε.
Σας καλούμε  λοιπόν να ανακαλέσετε άμεσα την απόφασή σας, διότι καταστρατηγεί κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας, αμεροληψίας, δικαιοσύνης, και ηθικής.
Αλλιώς να μας εξηγήσετε την υπηρεσιακή ανάγκη, τους λόγους και την στόχευση  της απόφασής σας, την συγκεκριμένη στιγμή.

Για το Δ.Σ.


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                      ΕΛΕΝΗ  ΜΑΡΙΝΙΔΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου