Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Με το βλέμμα στην Ελλάδα, έτοιμες να δράσουν πυροσβεστικά οι κεντρικές τράπεζες


Οι Κεντρικές Τράπεζες σημαντικών οικονομιών του πλανήτη είναι "σε ύψιστη ετοιμότητα", να δράσουν κατευνάζοντας τα πνεύματα στις χρηματαγορές και αποτρέποντας τα οξέα προβλήματα για τον τραπεζικό τομέα, εάν του αποτελέσματος στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές επακολουθήσει αναστάτωση, δήλωσαν ανωνύμως σήμερα στο Ρόιτερς εκπρόσωποι του G20, που συνενώνει ανεπτυγμένες με αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Απ την πλευρά της, υψηλόβαθμη αμερικανική κυβερνητική πηγή επέστησε ανωνύμως την προσοχή στο γεγονός ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα παράσχουν "το οριστικό σήμα, για το τί πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια" στο πλαίσιο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

"Οι Κεντρικές Τράπεζες προετοιμάζονται για συντονισμένη δράση, για να προκύπτει ρευστότητα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα", ανέφερε στο Ρόιτερς μια άλλη πηγή του G20, εξοικειωμένη με τη διεθνή διπλωματία στο πεδίο της οικονομίας από κοινού, όμως, με αρκετές ακόμα πηγές του G20.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης, εάν καταστεί αναγκαίο.

"Το Ευρωσύστημα θα συνεχίσει να χορηγεί ρευστότητα προς τις φερέγγυες τράπεζες, εάν χρειασθεί", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μάριο Ντράγκι πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα τριετούς μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης των τραπεζών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου