Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το Κέντρο Σοσιαλιστικών Μελετών στηρίζει Νέα Δημοκρατία

«Αυτό που επείγει είναι η κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου»
 Το Κέντρο Σοσιαλιστικών Μελετών (ΚΣΜ), είναι μια από τις ιστορικότερες και πιο σημαντικές «δεξαμενές» πολιτικής σκέψης στη χώρα μας. Ιδρυμένο το 1979, αρχικά ως ινστιτούτο προσκείμενο στο ΚΟΔΗΣΟ και αργότερα ακολουθώντας αυτοτελή πορεία, αναδείχθηκε στη διαδρομή του χρόνου ως τις ημέρες μας ως μια από τις πιο αυθεντικές και νηφάλιες φωνές έκφρασης των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ελλάδα.
Μένοντας το ΚΣΜ όλα αυτά τα χρόνια μακρυά από το συρμό της συνθηματικής ευκολολογίας και τον πειρασμό του αριστερόστροφου λαϊκισμού, που κυριάρχησε στην πατρίδα μας κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, κατόρθωσε να αρθρώσει έναν λόγο υπεύθυνο, συγκροτημένο και εποικοδομητικό. Με πυρήνα τη θέση ότι ο «σοσιαλισμός ή είναι δημοκρατικός ή είναι ανύπαρκτος» (κατά την επιγραμματική
διατύπωση του ιδρυτή του δικηγόρου Αντώνη Δροσόπουλου, εμβληματικής φυσιογνωμίας του αντιδικτατορικού αγώνα), και με αταλάντευτη την προσήλωση στη θεμελιακή αξία της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και της συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτήν, το ΚΣΜ αποτέλεσε μια όαση ευρωπαϊκής δημοκρατικής σοσιαλιστικής σκέψης σε καιρούς που στην Ελληνική δημόσια σφαίρα επικρατούσε η μαρξιστική «βουλγκάτα» και ο ανδρεοπαπανδρεϊκός τριτοκοσμισμός.
Αλλά και στη συνέχεια, ακόμη, όταν ο σημιτικός «εκσυγχρονισμός» και ο γεωργοπαπανδρεϊκός «νέο-σοσιαλισμός» έδιναν τον καταστροφικό τους τόνο στα δημόσια πράγματα της χώρας, το ΚΣΜ διατήρησε απαρασάλευτα την κριτική του στάση απέναντι στα φαινόμενα παραφθοράς και νόθευσης των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, όπως αυτό τις αντιλαμβανόταν, που διέκριναν την περίοδο εκείνη.
Σήμερα, λοιπόν, που η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται βυθισμένη στη δίνη της πιο βαθιάς και πολύμορφης κρίσης της μεταπολεμικής μας ιστορίας, και αντιμετωπίζει την επιθετική επανεμφάνιση ενός νέου κύματος λαϊκισμού, αυτή τη φορά στη τσιπρα-ϊκή/ΣΥΡΙΖΑ-ϊκή εκδοχή του, έχει από κάθε άποψη ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι το ΚΣΜ (το οποίο για ένα διάστημα, μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν συμπορεύθηκε πολιτικά με τον Συνασπισμό) παρεμβαίνει στις εξελίξεις και με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, της 28/5/2012, τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Συνηγορώντας από τη δική του ιδεολογική σκοπιά, στην ανάγκη σύμπηξης ενός φιλοευρωπαϊκού-δημοκρατικού μετώπου που θα προασπίσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της πατρίδας μας.
Η σχετική απόφαση του ΚΣΜ, όπως παρατίθεται στον ιστοχώρο του www.ksm-hellas.blogspot.com αναφέρει μεταξύ των άλλων:
 «Α΄ Τί ψηφίζουμε:  
ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τήν ατοτέλεια  τν συνιστωσν του γιά νά πάρει τό bonus τν 50 δρν.   ν ρθει πρτο κόμμα στίς κλογές πιθανότατα θά χει τήν πόλυτη πλειοψηφία στήν Βουλή καί θά  το δοθε κυβέρνηση.
Λέει τι δέν θά μς βγάλει πό τό ερώ, λλά θά σταματήσει νά φαρμόζει τό Μνημόνιο, γιά νά τό παναδιαπραγματευθε.
Ο Ερωπαοι χουν πε μέ χίλια στόματα, τι μή φαρμοζομένου το Μνημονίου δέν θά μς δίνουν λεφτά.
συνέπεια θά εναι νά τυπώνουμε δικό μας νόμισμα (¨πιστροφή στήν δραχμή¨), πληθωρισμός κλπ. δέα πώς ο Ερωπαοι θά συμβιβασθον κ τν στέρων μέ τήν κατάσταση πού θά προκύψει πό τήν κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ εναι ντελς παρακινδυνευμένη.»
 Και καταλήγει:
 «Ατό πού πείγει εναι κατοχύρωση το ερωπαϊκο κεκτημένου. Τά πόλοιπα πονται, δέ ντιμετώπισή τους θά εναι εχερέστερη μέσα στόν ερωπαϊκό περίβολο, παρά ξω πό ατόν.
Χρειάζεται λοιπόν νά βγομε νοιχτά πέρ τς ΝΔ στίς κλογές
 Πρόκειται για μια, από κάθε άποψη, βαρυσήμαντη απόφαση-παρέμβαση. Που αποδεικνύει πως στην τελική ευθεία προς την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου 2012, η Νέα Δημοκρατία μπορεί πράγματι να αποτελέσει τον πόλο συσπείρωσης όλων των δημοκρατικών-ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων της Ελληνικής κοινωνίας. Και με κατοχυρωμένο το δημοκρατικό και Ευρωπαϊκό κεκτημένο, να εγγυηθεί πως και μετά τις 18 Ιουνίου η Ελλάδα θα μπορεί να ατενίζει το αύριο ως ελπίδα και όχι ως εφιάλτη.
 Τάκης Μαχαίρας,
Σύμβουλος Πολιτικής & Επικοινωνιακής Στρατηγικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου