Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Εντολή του λαού



Ο λαός μίλησε χθες. Εφερε τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα και έδωσε σαφή εντολή στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να συνεργασθούν για να δώσουν τη μάχη της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Κανείς δεν δικαιούται να προδώσει αυτήν την εμπιστοσύνη και την εντολή, καθώς μάλιστα δόθηκε έπειτα από μεγάλη περισυλλογή και προβληματισμό για τη μεγάλη πλειοψηφία των
Ελλήνων. 


Ο τόπος χρειάζεται σήμερα, αύριο το πολύ, μια κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής αποδοχής με πολιτικούς, αλλά και τεχνοκράτες. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση, να συμμετάσχει με ό,τι καλύτερο διαθέτει ανάμεσα στα στελέχη του και να βάλει πλάτη στη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Κάθε άλλος τακτικισμός θα είναι απλώς εγκληματικός για τα συμφέροντα της χώρας. 
Το ίδιο ισχύει και για τη ΔΗΜΑΡ, έστω και αν αντιλαμβάνεται κανείς τους περιορισμούς στη στήριξη που μπορεί να δώσει σε ένα σχήμα το οποίο καλείται να λάβει σκληρές αποφάσεις.


Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εκπληρώσει τον θεσμικό του ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά μέσα στα όρια που προβλέπει η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Ο τόπος δεν αντέχει νέους διχασμούς ή μια εμφύλια σύρραξη στους δρόμους. 
Το εκλογικό σώμα έκρινε πως δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει και πως ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού και των θέσεών του βρίσκονται εκτός κάθε ορίου λογικής ή υπευθυνότητας.


Είναι, επίσης, απολύτως κρίσιμο οι εταίροι μας να στηρίξουν και εκείνοι με κάθε τρόπο τη νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί. Είναι προφανές ότι η επιμονή τους σε απόλυτες απόψεις και δογματικές συνταγές οδηγεί στην ενίσχυση των πολιτικών άκρων και υπονομεύει την ισχύ της φιλοευρωπαϊκής πλειοψηφίας, η οποία πάντοτε κυριαρχούσε στη χώρα.


Τώρα, λοιπόν, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ώρα. Χρειαζόμαστε άμεσα μια υπερεπαρκή κυβέρνηση με ό,τι καλύτερο έχει ο τόπος, γιατί άλλη ευκαιρία δύσκολα θα υπάρξει και για την παραμονή μας στο ευρώ και για τα αστικά, φιλοευρωπαϊκά κόμματα που επωμίζονται μια βαριά ευθύνη
Από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου