Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος άρχισε ήδη τον πόλεμο με τους δελφίνους!



Μετά το βατερλό του Μαΐου, πού να τολμήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος να κάνει ομιλία στο Σύνταγμα. Αντί αυτού επέλεξε να κάνει... μάζωξη αύριο στο δημαρχείο Αχαρνών.

Την ίδια ώρα, κλιμακώνεται ο πόλεμος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευ. Βενιζέλο να ετοιμάζεται για ολική σύγκρουση την «επόμενη μέρα», ρίχνοντας όμως ήδη... προειδοποιητικά πυρά.

Σηκώνοντας το «γάντι» του Γ. Ραγκούση, καταλόγισε εμμέσως στον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ (ιδιότητα που θα... χρησιμοποιηθεί εναντίον του στην υπόθεση «άδεια ταμεία») «απύθμενο θράσος και πολιτική ανηθικότητα». Τον παρομοίασε (Πρώτο Θέμα-webTV) με τον γιο που... σκότωσε τους γονείς
του και μετά ζητούσε επιείκεια γιατί είναι ορφανός, ενώ σήμερα συναντά το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, ομάδα που «πλήγωσε» ως υπουργός Μεταφορών ο Γ. Ραγκούσης, που αναμένεται να «απαντήσει» σήμερα.

Ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε (Σκάι) ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη ότι τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές είχε δοθεί από τους κ. Πάγκαλο και Ραγκούση η αφορμή για «εσωκομματικές ερωτήσεις». Διεμήνυσε ότι δεν θα δεχτεί αμφισβήτηση, μετά την εντολή 240.000 ανθρώπων, μιλώντας για «βαρίδια» που άφησε εκτός Βουλής ο λαός (π.χ. Γ. Παπακωνσταντίνου) και άλλα που μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα ενός «συντεχνιασμού». Μιλώντας στον Κορυδαλλό, απηύθυνε κάλεσμα σε παλιούς ψηφοφόρους, όχι όμως και στους «καιροσκόπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογικά λάθη το 2009» και «αλλάζουν τώρα καιροσκοπικά στέκι». Ερωτηθείς για στελέχη που σήμερα ασκούν κριτική, σημείωσε ότι όσοι το κάνουν την ώρα της μάχης θέτουν ουσιαστικά εαυτούς εκτός παράταξης, ενώ σε νύξη για «σταυρό του μαρτυρίου» που σήκωσε το 2004 ο Γ. Παπανδρέου μίλησε αναλογικά για... ολοκαύτωμα σήμερα. «Αφήστε τους κρατουμένους του Αουσβιτς να πάνε ξανά σπίτια τους» είπε, ενώ κατηγόρησε εμμέσως την Αριστερά για καλλιέργεια φαινομένων βίας και εκμετάλλευση αυτοκτονιών.

Χαρακτηρίζοντας τεχνητό το δίπολο Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε «ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ» και να επιβάλει ο λαός «κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης» ως μόνη λύση για να αποφύγει η χώρα την καταστροφή. Η Αννα Διαμαντοπούλου, πάντως, διεμήνυσε ότι δεν θα έπρεπε να είναι πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς. «Τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας, έθεσε ως όρο να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου» θύμισε. Με «πολυτραυματία» παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ ο Μ. Ανδρουλάκης, που θα συζητούσε ως και τη δραχμή, αλλά μόνο σε χώρα με ισχυρή παραγωγική βάση.

Ο πραγματικός «πόλεμος» πάντως θα ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών με την παρουσίαση του σχεδίου Βενιζέλου για ανασύσταση της παράταξης και εν όψει σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Εκεί, έχει αποφασίσει να μη συμμετέχουν «πρωτοκλασάτα» στελέχη -θα πρότεινε όμως πρόσωπα όπως ο Ν. Μαραβέγιας και ο Γ. Ζαννιάς- πράγμα στο οποίο διαφωνούν κάθετα οι Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης κ.ά. Στο μεταξύ, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε χθες ύστερα από συνάντησή του με τα προεδρία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, καθησυχάζοντας τους εκπαιδευτικούς, ενώ υποστήριξη στους νέους αγρότες υποσχέθηκε έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Μαραβέγια.


Μαριτίνα Ζαφειριάδου





Δεν «καταδέχθηκε» η Αννούλα να δει τους εκπαιδευτικούς

Δεν καταδέχτηκαν να συνοδεύσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση που είχε με τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και των καθηγητών, παρότι «συνεργάστηκαν» με τους εκπροσώπους τους για περισσότερα από δύο χρόνια. Ο λόγος για την πρώην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και την επίσης απελθούσα υφυπουργό Εύη Χριστοφιλοπούλου, που απουσίασαν από τη συνάντηση, γεγονός το οποίο όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητο αλλά σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από τους εκπαιδευτικούς. Αντιθέτως, παρούσα ήταν η Φώφη Γεννηματά, που διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, ωστόσο, παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον θεσμικό ρόλο της εκπροσώπου Τύπου.

Η συνάντηση αυτή, πάντως, με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ υπήρξε αφορμή για κόντρες και εντάσεις στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Προτού καλά καλά ολοκληρωθεί, με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συνεργασία που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ «πέταξε τα καρφιά της» για την άρνηση του συνδικαλιστικού οργάνου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ δέχθηκε να καθίσει στο τραπέζι με τον κ. Βενιζέλο. Μάλιστα, εκπρόσωπος της παράταξης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, ήρθε σε σκληρή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιδεικνύοντας μια «πρωτοφανή επιθετικότητα», όπως σχολιάστηκε.

Διά του προέδρου της Νίκου Παπαχρήστου η Ομοσπονδία επανέλαβε, όπως και τότε, ότι «δεν συναντηθήκαμε με τον Τσίπρα επειδή μας κάλεσε την περίοδο που ήταν εντολοδόχος πρωθυπουργός και η ΟΛΜΕ δεν είχε κανέναν λόγο να μπλεχτεί στο πρόβλημα σχηματισμού κυβέρνησης». Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα, με κυριότερο αυτό της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, όπου τέσσερις στους 10 «κόβονται» ασχέτως απόδοσης λόγω ποσόστωσης.


Εύη Πανταζοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου