Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αναστολή ΤΕΛΟΣ για τους φοροφυγάδες - Ή πληρώνεις ή ...αγκαλίτσες με τον Γαβαλά



Νέες ρυθμίσεις για την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση φοροφυγάδων και πάσης φύσεως φοροπαραβατών επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, με ρύθμιση που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας θα προβλέπεται ότι όσοι καταδικάζονται για φορολογικά αδικήματα από τα ποινικά δικαστήρια σε ποινές φυλάκισης έως 5 έτη που είναι εξαγοράσιμες θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρούν στην εξαγορά των ποινών. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούνται στη φυλακή, καθώς θα απαγορεύεται η χορήγηση αναστολής ή ανασταλτικού χαρακτήρα στην έφεση που θα ασκούν.

Επίσης, με άλλη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται θα ορίζεται ότι η ποινική εξέλιξη μιας υπόθεσης δεν παύει ακόμη και αν ο φοροπαραβάτης συμβιβάζεται με την Εφορία και καταβάλλει τις οφειλές του προς το δημόσιο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από συνέντευξη που έδωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν πρόκειται να αλλάξει ο νόμος που εφαρμόζεται σήμερα, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στα κριτήρια για όσους επιθυμούν να υπαχθούν στη ρύθμιση για την καταβολή σε δόσεις των οφειλών τους.





http://directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου