Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Κοριτσάκι γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος


Προστατεύεται από την ροζ ασπίδα
Kardia exo-1-NAIΈνα κοριτσάκι που γεννήθηκε με την καρδιά της να χτυπά έξω από το σώμα της επέστρεψε στο σπίτι, αφότου της δόθηκε ένα ροζ προστατευτικό κέλυφος για την προστασία του ζωτικού οργάνου της.
Η Audrina Cardenas γεννήθηκε τον Οκτώβριο με μια σπάνια συγγενή ασθένεια που ονομάζεται έκτοπος καρδία, όπου σχηματίζεται η καρδιά της έξω από το στήθος. Η νόσος προσβάλλει μόνο ένα στα οκτώ εκατομμύρια, και εννέα στους 10 πάσχοντες
είναι θνησιγενείς ή πεθαίνουν μέσα σε τρεις ημέρες.
Kardia exo-3-NAI
Όμως, την Τετάρτη, το 3,5-μηνών κοριτσάκι αψήφησε τις πιθανότητες όταν πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας στο Χιούστον. Η ευτυχισμένη νεαρή έφυγε από το νοσοκομείο με μια ροζ εξωτερική ασπίδα καρδιάς που θα φορέσει για να προστατεύσει την καρδιά της καθώς μεγαλώνει. Σε λίγα χρόνια θα κάνει χειρουργική επέμβαση για να τοποθετηθεί μια πιο μόνιμη προστατευτική ασπίδα στο εσωτερικό του θωρακικού τοιχώματος της.
Στην κα Cardenas δόθηκαν τρεις δύσκολες επιλογές: Να αποβάλει το μωρό, να το γεννήσει ενώ θα γνώριζε ότι θα πεθάνει, ή θα έπρεπε οι γιατροί να κατασκευάσουν μια τρύπα στο στήθος του μωρού της λίγο μετά τη γέννησή του, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί χώρος για την καρδιά.
Kardia exo-4-NAIΕίπε: «Όταν μου εξήγησαν οι γιατροί πόσο άρρωστο ήταν το μωρό μου και τι επιλογές είχα, δεν έχει σημασία πόσο φοβισμένη ήμουν, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω οτιδήποτε δυνατό για να σώσω τη ζωή της κόρης μου».
Μετά από αξιολόγηση στο εμβρυϊκό κέντρο Παίδων του Τέξας, της έδωσαν ένα υπερηχογράφημα, με την καρδιά του εμβρύου και μια μαγνητική τομογραφία που διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο της καρδιάς του μωρού ήταν έξω από το σώμα της.
Η πλαστική χειρουργική ομάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση αυτής της χειρουργικής επέμβασης, καθώς ήταν υπεύθυνη για την κάλυψη της καρδιά της κάτω από το δέρμα και τους μυς της.
Οι χειρουργοί είπαν ότι θα χρειαστεί περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις τα επόμενα χρόνια για την επισκευή ελαττωμάτων στην καρδιά της. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε για την Audrina να θεραπευθεί και να αποκτήσει δύναμη πριν προβούμε σε οποιεσδήποτε πρόσθετες διαδικασίες. (atheatignosi)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου