Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Έντονη διαμάχη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ


Αναβρασμός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή την πρότασή του για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα της λίστας, συμπεριλαμβάνοντας και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικό ρεσάλτο και ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού».

Συνεδριάζει από τη μία το μεσημέρι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Οι
εργασίες της συνεδρίασης άνοιξαν με ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα.

Με αντικείμενο την έγκριση της πρότασης του κόμματος για το θέμα της προανακριτικής επιτροπής σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» συνεδρίασε, σήμερα, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πρότειναν- όπως αποκάλυψε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ- την παραπομπή σε προανακριτική των δύο πρώην υπουργών Οικονομικών, κ.κ. Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου, καθώς και των δύο πρώην πρωθυπουργών, κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου. Οι κατηγορίες αφορούν νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.
Την πρόταση παρουσίασε αναλυτικά στην Κ.Ο. ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ενώ προηγήθηκε μια σύντομη εισήγηση του κ. Καμμένου αναφορικά με την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και, στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις βουλευτών.
Σε δήλωσή του μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ, ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσει να στηρίξει την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για να συμπληρωθούν οι 30 βουλευτές που απαιτεί το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής.

 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου