Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Υπουργείο Παιδείας και Special Olympics συνυπέγραψαν την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας

 IMG 20240620 WA0005

 

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή υπέγραψε την ανανέωση του Μνημονίου Συνεργασίας με τον αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Special Olympics Hellas, την Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Η κα Μακρή υποδέχτηκε, στο γραφείο της στο ΥΠΑΙΘΑ, τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβη ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα με τον οποίο μοιράστηκε την ικανοποίηση της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας και την στόχευση για συμπερίληψη των ατόμων με νοητική αναπηρία και στον αθλητισμό.

Ως Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια και για την ειδική αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό, η κα Μακρή εξέφρασε την θερμή και διαρκή υποστήριξή της στις πρωτοβουλίες και στην αποστολή της αθλητικής Ομοσπονδίας και επιβράβευσε το έργο των Special Olympics, που στηρίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρει δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα.

Η υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Special Olympics Hellas στοχεύει στην ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, την υποστήριξη των οικογενειών τους και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε θέματα νοητικής αναπηρίας και συνύπαρξης, μέσω της ανάπτυξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas: «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) - Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί».

Η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είναι ουσιαστική η στήριξη και η αναγνώριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην καθημερινή προσπάθεια των αθλητών με νοητική αναπηρία να ξεπεράσουν εμπόδια και να καταρρίψουν ιδεοληψίες που κρατούν μακριά τα άτομα με νοητική αναπηρία από τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία από την αποδοχή της διαφορετικότητας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) - Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί» είναι ένα δυναμικό, παιδαγωγικό μέσο για την  καλλιέργεια του σεβασμού, της αποδοχής και της ορατότητας της αναπηρίας, την κατάργηση στερεοτύπων και αποκλεισμών και την δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμης, ανοιχτής και προσβάσιμης μέσω του αθλητισμού, με αφετηρία το σχολικό περιβάλλον».

Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ Δημήτρης Κερερές και η προϊσταμένη του τμήματος Προάσπισης Δικαιωμάτων μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Αθηνά Χριστοπούλου. Εκ μέρους των Special Olympics Hellas, παρέστησαν η αθλήτρια της Κολύμβησης Νάνσυ Διαπούλη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Καλλιγάς, ο Ταμίας του Δ.Σ. Γιώργος Δασουράς, η Εθνική Διευθύντρια Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η Διευθύντρια και η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ναταλία Ανδριανοπούλου και Μίλλυ Κονταξή και η Υπεύθυνη του Προγράμματος Οικογενειών Βικτωρία Τούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου