Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

ΔΑΚΕ Καθηγητών Ζακύνθου: Η ¨ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ¨ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

ΔΑΚΕ Καθηγητών Ζακύνθου.

Η ¨ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ¨ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών), όπως ήταν αναμενόμενο, «έκλεισε τα μάτια», στην πρόσφατη θρασύτατη επίθεση στον Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου (3/6/24), από έναν κομματικό φορέα του ΚΚΕ (Τομεακή Επιτροπή). Στη δημοσίευση αυτή, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι : «είναι πραγματικά λυπηρό να απαγορεύουν στους υποψηφίους του ΚΚΕ να μιλήσουν στους εκπαιδευτικούς, ενώ την ίδια ώρα αφήνουν τον Βουλευτή της ΝΔ να αλωνίζει στα σχολεία». Για το λόγο αυτό, ο εν λόγω κομματικός φορέας φθάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον Διευθυντή ΔΕ Ζακύνθου για «μεροληψία» και να δημοσιοποιεί «φάκελο των πολιτικών του φρονημάτων», με σκοπό την «ηθική του εξόντωση».

Είναι τουλάχιστον αστείο να χαρακτηρίζεται ως προεκλογική ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ή αλωνισμός, η παρουσία του Βουλευτή Ζακύνθου σε ΕΝΑ σχολείο.

Ο Βουλευτής προσκλήθηκε σε συνάντηση από τον Διευθυντή του σχολείου, για ζήτημα που αφορούσε στην κτηριακή υποδομή του σχολείου.

Κρίνουμε χρήσιμο  ο Διευθυντής του Μουσικού σχολείου, όπως και ο Σύλλογος του σχολείου, να ενημερώσουν την Ζακυνθινή κοινωνία και κυρίως την Εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, για τα όσα συνέβησαν κατά την εν λόγω επίσκεψη του Βουλευτή.

Το ΚΚΕ προσπαθεί συστηματικά και με επιμονή, να αποκτά πρόσβαση στα σχολεία. Είτε μέσω της ΚΝΕ και των ¨Μαθητικών συντονιστικών του¨ -προφανές όργανο της ΚΝΕ-ΚΚΕ, είτε μέσω των Λαϊκών φροντιστηρίων Αλληλεγγύης (προσπάθησαν φέτος να τα εγκαταστήσουν στο Εσπερινό Λύκειο Ζακύνθου), είτε με προεκλογικές επισκέψεις πολιτικών του υποψηφίων.  

Αν ήθελε το ΚΚΕ να απευθυνθεί στους εκπαιδευτικούς του νησιού, ας το προγραμμάτιζε σε χώρο της επιλογής του και ας παρουσίαζε εκεί τους υποψηφίους τους και τις αντιευρωπαϊκές θέσεις του.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά πως ως παράταξη είμαστε αντίθετοι σε όποια προσπάθεια «μετατροπής» των Σχολικών Μονάδων σε «κέντρα» προώθησης πολιτικών μηνυμάτων και ιδεολογιών, από οποιοδήποτε κομματικό φορέα. Για την ώρα, σύντροφοι, δεν έχουμε να καταδικάσουμε τίποτα. 

8/6/2024

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου