Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

5ο ΓΕΛ Πετρούπολης: πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη διάχυση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: ¨New Values of Democracy of Todays Europe”.

 

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στον χώρο του 5ου ΓΕΛ Πετρούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τη διάχυση του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: ¨New Values of Democracy of Todays Europe”. Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος και οι μαθητές που ταξίδεψαν στη Ρουμανία παρουσίασαν στην εκπαιδευτική κοινότητα τις δράσεις και τα πορίσματα της δεύτερης μετακίνησης.

 Στη διάρκεια της εβδομάδας στη Ρουμανία οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές ασχολήθηκαν με τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης πολιτών από διαφορετικές χώρες και με διαφορετική κουλτούρα στην κοινωνία. Ανέλυσαν τα προβλήματα των μειοψηφιών στις χώρες των εταίρων του προγράμματος και έστειλαν μηνύματα δημοκρατίας, ανοχής και παγκόσμιας ειρήνης. To πρόγραμμα της εβδομάδας περιλάμβανε εκτός από εργασίες, εργαστήρια και παρουσιάσεις, αρκετή ψυχαγωγία, όπως επίσκεψη στον Πύργο του κόμη Δράκουλα και πολυπολιτισμικές βραδιές με μουσική και χορό. Η ομάδας μας επέστρεψε γεμάτη πανέμορφες αναμνήσεις. Η επόμενη μετακίνηση θα είναι τον Οκτώβριο 2024 στην Κροατία.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου