Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι 2024

 

Τι ισχύει για τα σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας αναφορικά με τη λήξη της σχολικής χρονιάς 2023-24. Όλες οι ημερομηνίες που πρέπει να ξέρουν γονείς και μαθητές.

Η σχολική χρονιά βαίνει σταδιακά προς τη λήξη της και οι μαθητές ήδη αρχίζουν να κάνουν δειλά δειλά τις πρώτες σκέψεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Παραδοσιακά η σχολική χρονιά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου. Φέτος επειδή "πέφτει" Σάββατο, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου.΄Τα πράγματα διαφοροποιούνται για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς εκεί παίζουν ρ΄΄ολο οι ημερομηνίες για προαγωγικές, απολυτήριες και Πανελλήνιες εξετάσεις. 

Τι θα γίνει για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί από πλευράς Υπουργείου Παιδείας η ημερομηνία λήξης μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια αλλά θεωρείται βέβαιο ότι και η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου που οδηγεί σε δυο έξτρα μέρες σχολικής ανάπαυλας (7 και 10 Ιουνίου) θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο σχεδιασμό για την λήξη των μαθημάτων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας θεωρείται σχεδόν βέβαιο το Υπουργείο να ανακοινώσει λήξη μαθημάτων στα Γυμνάσια νωρίτερα από τις 30 Μαΐου για φέτος, ώστε να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Ρευστή είναι και η κατάσταση για τα Λύκεια. Αν τηρηθεί το περσινό χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν στις 19 Μαίου, τότε φέτος τα μαθήματα θα σταματήσουν την Παρασκευή 17 Μαίου με τους μαθητές να λαμβάνουν το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων. Ενώ για τους μαθητές της Γ Λυκείου έχει ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024. 

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το Πάσχα 2024 φέτος πέφτει αργά, ήτοι στις 5 Μαίου με τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες να ολοκληρώνονται την Παρασκευή 26 Απριλίου και οι μαθητές να απολαμβάνουν μια σχολική ανάπαυλα 16 ημερών. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου, ενώ το Πάσχα είναι την Κυριακή 5 Μαΐου, κάτι που σημαίνει πως τα σχολεία για το Πάσχα θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 12 Μαΐου. Έτσι, οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου και θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Βέβαια να σημειωθεί ότι φέτος οι μαθητές θα χάσουν και μία επιπλέον ημέρα αργίας, καθώς  η αργία της Πρωτομαγιάς πέφτει τη Μεγάλη Τετάρτη και μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλαδή την Τρίτη 7 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου