Σάββατο 13 Απριλίου 2024

ΔΔΕ Πειραιά: 1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΣΩΖΕΙΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

 


 https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-directorate/menu-directorate-important-announcements/11789-math-synedrio-astronomias-300324-anak

1ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΣΩΖΕΙΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 διεξήχθη το πρώτο Μαθητικό Συνέδριο Αστρονομίας με διοργανωτές το 1ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και τα εκπαιδευτήρια Ζαγοριανάκου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπό την Αιγίδα και την στήριξη της ΔΔΕ Πειραιά. Περισσότεροι από 250 μαθητές από όλη την Ελλάδα με τους συνοδούς τους αφιέρωσαν τη μέρα τους στην επιστήμη , ενάντια στο αντιεπιστημονικό πνεύμα της εποχής. Υπάρχει όμως και αυτή η Ελλάδα. Υπάρχει η ελπίδα. Την είδαμε στα μάτια των αυριανών επιστημόνων, στο μέλλον αυτής της χώρας. 

Να αφιερώσουμε χρόνο σαν εκπαιδευτικοί σκεπτόμενοι την επικοινωνία της επιστήμης ώστε οι μαθητές μας  να βρουν στην επιστήμη τα πρότυπα και τα ερεθίσματα με τα οποία θα προχωρήσουν στη ζωή τους μακριά από πράγματα που θα τους ζημιώσουν. Η επιστήμη θα τους αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Το συνέδριο τίμησαν με χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας, κα Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Βλαχάκος και Γεώργιος Βρεττάκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κα Έρρικα Πρεζεράκου, η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταυρούλα Αντωνάκου και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου.

Συγχαρητήρια στους οργανωτές κα Δάφνη Κανέλλη,  κο Γιώργο Γρηγορά και κα Έφη Δημαγγέλου,  οι οποίοι έδωσαν την ψυχή τους σε συνεργασία με το Γραφείο Επιμορφώσεων της ΔΔΕ Πειραιά, αλλά και σε όλους τους συνδιοργανωτές για την πρωτότυπη ιδέα τους, η οποία υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν η ανταμοιβή όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου