Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Διαδικασία καταχώρισης των μελών των τετραμελών επιτροπών δράσης και των αποδεκτών αναφορών

 

Στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

ΥΠΑΙΘΑ, Αρ. Πρωτ. 37633/ΓΔ4/10-04-2024

Διαδικασία καταχώρισης στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου

Σχετ.: 1. Ο ν. 5029/2023 «”Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή”: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις» (Α΄ 55)
2. Η υπό στοιχεία 24073/ΓΔ4/06-03-2024 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Σε συνέχεια της υπό στοιχεία 24073/ΓΔ4/06-03-2024 εγκύκλιου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), «Ορισμός αποδεκτών αναφορών και μελών ομάδων δράσης» καλούνται τόσο οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων όσο και οι Περιφερειακοί Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης να καταχωρίσουν στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου https://stop-bullying.gov.gr/admin τα ονοματεπώνυμα των μελών αποδεκτών αναφορών και των μελών των τετραμελών ομάδων δράσης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή μόνο με τον επίσημο λογαριασμό της μονάδας τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αφού επιλέξουν μία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εποπτεύουν μπορούν να ορίσουν τους εκπαιδευτικούς που θα συνθέτουν την Τετραμελή Ομάδας Δράσης της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Η αναζήτηση των εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου αν είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ή με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) τους αν είναι αναπληρωτές/τριες. Η αναζήτηση εκτελείται στο σύνολο των εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. που υπηρετούν στην επιλεγμένη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχα, οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή μόνο με τον επίσημο λογαριασμό της σχολικής μονάδας τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.). Αφού μεταβούν στη φόρμα αναζήτησης δηλώνουν τον εαυτό τους μαζί με τον έτερο εκπαιδευτικό/σύμβουλο σχολικής ζωής ως υπεύθυνους αποδέκτες αναφορών. Η αναζήτηση γίνεται από το σύνολο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη σχολική μονάδα και με βάση τον αριθμό μητρώου τους αν είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, ή τον Α.Φ.Μ. τους αν είναι αναπληρωτές/τριες ή εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι μετά τη σύνδεσή σας στην εφαρμογή μπορείτε να μεταβείτε στα εγχειρίδια χρήσης που είναι αναρτημένα στον οικείο τόπο.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π. που θα οριστούν στην ειδική εφαρμογή διαχείρισης ανθρώπινου δικτύου συνδέονται στην εφαρμογή διαχείρισης αναφορών https://stop-bullying.gov.gr/investigate με τους προσωπικούς λογαριασμούς που διαθέτουν στο Π.Σ.Δ., προκειμένου να διαχειριστούν αναφορές περιστατικών ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου