Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Κλιμάκιο της ΟΛΜΕ στο Αγρίνιο για το 3ο Γυμνάσιο: Πρόθεση όλων να μείνει το σχολείο


Μεγάλη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει για το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, καθώς την Πέμπτη 11/04 κλιμάκιο της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) βρέθηκε στο Αγρίνιο για το συγκεκριμένο θέμα

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, ο οποίος έκανε σειρά επαφών με σκοπό να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για το ζήτημα και να συμβάλει, ώστε η λύση που θα υπάρξει να είναι προς όφελος των μαθητών.

«Εφόσον επιλυθούν κάποια προβλήματα σχετικά με την καταλληλότητα του κτιρίου, το σχολείο αντιλαμβάνομαι πως θα μείνει στον ίδιο χώρο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαχρήστος, ο οποίος με τον Πρόεδρο της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλη Τσούκα, επισκέφτηκε και το σχολείο, όπου συνομίλησε με την διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, η απόφαση της επιτροπής για την καταλληλότητα του κτιρίου είναι αυτή που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις και σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αγρινίου αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

Παράλληλα με τις επιδιώξεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι συντείνουν στο να μην ανασταλεί η λειτουργία του Γυμνασίου, εφόσον γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο κτίριο από την πλευρά του ιδιοκτήτη, «τρέχει» ακόμη μια επιδίωξη, ώστε να υπάρχει και εναλλακτική λύση. Συγκεκριμένα ο Δήμος Αγρινίου έχει υποβάλλει αίτημα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να αποδεσμεύσει άδειο κτίριο που του ανήκει και είχε παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο για την στέγαση Πανεπιστημιακού τμήματος όπου κατά το παρελθόν, στεγάζονταν το Μουσικό Σχολείο.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε: «θέσαμε το ζήτημα του 3ου Γυμνασίου, καθώς είμαστε αντίθετοι στο να κλείνουν σχολεία, καθώς επίσης στις συγχωνεύσεις που δημιουργούν πολυπληθή σχολεία και τμήματα. Ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα που έχει το σχολείο από τον αντιδήμαρχο, ο οποίος μας μετέφερε ότι επιδίωξή τους είναι να επιλυθούν τα προβλήματά αυτά. Κινούνται γι’ αυτό το λόγο σε δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι να καταφέρουν να επιλύσουν τα προβλήματα, ώστε να μην υπάρχουν θέματα καταλληλότητας του κτιρίου, που σημαίνει πως το σχολείο θα παραμείνει στον ίδιο χώρο, ενώ ταυτόχρονα κινούνται προς τη δεύτερη κατεύθυνση, η οποία είναι να πάρουν ένα άδειο κτίριο, που στο παρελθόν είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να υπάρχει και η εναλλακτική αυτή.

Το σχολείο δηλαδή αν και εφόσον χρειαστεί να μπορεί να λειτουργήσει εκεί, να υπάρχει δηλαδή ένα κτίριο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εκτίμησή μας πως θα λυθεί προς όφελος των μαθητών το θέμα με το συγκεκριμένοι σχολείο. Σε κάθε περίπτωση η ΟΛΜΕ και η Β ΕΛΜΕ θα παρακολουθεί το ζήτημα και αν χρειαστεί θα παρέμβουμε.

Ως ΟΛΜΕ δεν βρεθήκαμε τυχαία στο Αγρίνιο, στο 3ο Γυμνάσιο, αλλά βρεθήκαμε ύστερα από πρόσκληση της Β ΕΛΜΕ που ζήτησε και την στήριξη της Ομοσπονδίας στο ζήτημα του σχολείου αυτού. Θεωρήσαμε πως το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και σπεύσαμε μαζί με το συνάδελφο, Θοδωρή Τσούχλο.

Εφ’όσον επιλυθούν κάποια προβλήματα σχετικά με την καταλληλότητα του κτιρίου, το σχολείο αντιλαμβάνομαι πως θα μείνει στον ίδιο χώρο. Αν όμως ευοδωθεί η προσπάθεια του Δήμου Αγρινίου να αποδεσμεύσει το άδειο κτίριο από το Πανεπιστήμιο Πατρών, τότε το σχολείο θα έχει και τη δυνατότητα να μετακινηθεί στο κτίριο αυτό. Τότε όμως θα είναι άλλο ζήτημα και άλλη συζήτηση.

Η ΟΛΜΕ βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του εκπαιδευτικού κόσμου και εννοώ κοντά στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τους γονείς τους. Στηρίζουμε επικουρικά τις τοπικές ενώσεις της ΕΛΜΕ σε κάθε δράση τους που έχει ως στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού αποτελέσματος. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Οι γονείς πρέπει να ξέρουν πως δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά σύμμαχοι, ενώ στους μαθητές λέμε ότι πρέπει να συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι άριστοι στη δουλειά τους και δεν λειτουργούν με μια «σκληρή» δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, αλλά τους μαθητές τους βλέπουν ως παιδιά τους».

Ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Βαγγέλης Τσούκας

Από την πλευρά του Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «Η επίσκεψη της ΟΛΜΕ ξεκίνησε στο Αγρίνιο με την συνάντησή μας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αγρινίου τον Χρήστο Ζαρκαβέλη. Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο όπου συνομιλήσαμε με την Διεύθυνση του σχολείου και τον Σύλλογο των Διδασκόντων σε θετικό κλίμα.

Σημασία έχει να τονίσουμε πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση συντείνουν στη μη αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου, εφόσον γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Παράλληλα, έχει γίνει αίτημα προς το Πανεπιστήμιο Πατρών για την επιστροφή του κτιρίου που στο παρελθόν φιλοξενούσε το Μουσικό Σχολείο και μετέπειτα φιλοξενούσε τμήμα του Πανεπιστημίου. Το κτίριο αυτό ανήκει στο Δήμο Αγρινίου και είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει απάντηση στο αίτημα από την πλευρά της Πρυτανείας, αλλά είναι πρόταση που κατατέθηκε και είναι αποδεκτή από όλους, ώστε να υπάρχει διαθέσιμη και αυτή η λύση».

Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε: «στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Παπαχρήστου, του κ. Τσούκα και του κ. Τσούχλου συζητήθηκαν γενικά θέματα της εκπαίδευσης εστιάζοντας περισσότερο όμως στο ζήτημα του 3ου Γυμνασίου.

Θέλουμε ως Δήμος Αγρινίου να παραμείνει το 3ο Γυμνάσιο στον ίδιο χώρο, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την ασφάλεια των παιδιών και γι αυτό ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Προς το παρόν όμως αναμένουμε το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο είναι πιθανό να το έχουμε σε ένα μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αποκλείεται να εκδοθεί και νωρίτερα, καθώς όλοι δουλεύουν πάνω σ’ αυτό».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου