Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΔΔΕ Πειραιά: Τριήμερο Επιμορφωτικό-Ενημερωτικό Σεμινάριο «Ενίσχυση σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ.Ε. στα Νησιά» στο Αγκίστρι, 3-5/04/2024


 https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-directorate/menu-directorate-important-announcements/11814-enisxysh-sxol-monadwn-agkistri-42024-anak

Τριήμερο Επιμορφωτικό-Ενημερωτικό Σεμινάριο «Ενίσχυση σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ.Ε. στα Νησιά» στο Αγκίστρι, 3-5/04/2024

Ο Διευθυντής της Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγκιστρίου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Τριήμερο Επιμορφωτικό-Ενημερωτικό Σεμινάριο με τίτλο «Ενίσχυση σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δ.Ε. στα Νησιά» για γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς στις 3, 4 και στις 5 Απριλίου 2024, στο Δημαρχείο Αγκιστρίου και στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου.

Την εναρκτήρια εκδήλωση, την Τετάρτη 3 Απριλίου, χαιρέτισαν η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ξεκίνησε την υλοποίηση και κυρίως τη στήριξη αυτών των προγραμμάτων τον Σεπτέμβριο του 2023, ως Υφυπουργός Παιδείας, η  Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Αγκιστρίου, κ. Δημήτριος Αναστασίου, ο οποίος συνδράμει και στηρίζει πολλαπλά την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με το επίδομα των 300 ευρώ ανά μήνα, και η Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου, κ. Ευαγγελία Πάλλη, ενώ έδωσαν το παρών η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Δήμητρα Κυπραίου, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, κ. Παναγιώτης Νικολάου, o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αναστάσιος Λογοθέτης,  καθώς και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου, κ. Μαρίκα Καρακατσάνη. Όλοι τους επεσήμαναν τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές, επαινώντας, παράλληλα, την πρωτοβουλία του Διευθυντή της Δ.Ε. Πειραιά για την ενίσχυση του έμψυχου υλικού των σχολικών μονάδων στα νησιά του Αργοσαρωνικού. 

Ακολούθησε η παρουσίαση των εισηγήσεων, οι οποίες απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Δήμου Αγκιστρίου. 

Καταρχάς ο Διευθυντής της Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, μίλησε για το Πνεύμα της Ομάδας, τη Συλλογικότητα και την αξία της Συνεργατικής Μάθησης και η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων ΠΕ02, κ. Χρυσάνθη Κουμπάρου αναφέρθηκε στους «Εφήβους και Ενήλικες : εμπόδια και δίαυλοι επικοινωνίας».Κατόπιν, με ξεχωριστή αμεσότητα η κ. Γιαννούλα Βουκελάτου, Σ.Ε. Ψυχολόγων ΠΕ23, έκανε λόγο για τη Επικοινωνιακή Διαχείριση των συγκρούσεων στη Σχολική Μονάδα, παρουσιάζοντας μελέτες περίπτωσης. Οι εισηγήσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με την ομιλία του κ. Ελευθέριου Χονδρογιάννη, Σ.Ε. ΠΕ84 (Ηλεκτρονικής & Τεχνολογίας) με τίτλο: Συμβουλευτική –Διαπραγματεύσεις.

Τη δεύτερη μέρα, ο κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος εξήγησε, στο εκπαιδευτικό κοινό, τη λειτουργία των Μοντέλων Λήψης Αποφάσεων στη Σχολική Μονάδα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για τη Διαχείριση Εκπαιδευτικών Θεμάτων από τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά, κ. Αντώνιο Καμπούρη και για Οικονομικά ζητήματα Αναπληρωτών και Μόνιμων Εκπαιδευτικών από τον κ. Δημήτριο Λιανό και την κ. Χαρά Σπηλιώτου, του Τμήματος Β’ Οικονομικού της ΔΔΕ Πειραιά.

Το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης - ενημέρωσης ήταν αφιερωμένο κυρίως στους γονείς/κηδεμόνες σε συνεργασία με  τους εκπαιδευτικούς. Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις και μελέτες περίπτωσης σχετικά με τη Διαχείριση συναισθηματικών κρίσεων και άγχους-Εσωστρέφειας από την κ. Γιαννούλα Βουκελάτου, Σ.Ε. Ψυχολόγων ΠΕ23, τα Συνεργατικά Μοντέλα και κοινές δράσεις Γονέων/Κηδεμόνων και Εκπαιδευτικών, από τον κ. Ελευθέριο Χονδρογιάννη, Σ.Ε. ΠΕ84 (Ηλεκτρονικής & Τεχνολογίας), τη Διαχείριση απώλειας και πένθους, από την  κ. Γιαννούλα Βουκελάτου, Σ.Ε. Ψυχολόγων ΠΕ23 καθώς και τη Συνεργασία Γονέων-Σχολείων, από τον κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, Εκπαιδευτικό ΕΑΕ- Προϊστάμενο του 1ου ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Πειραιά.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε Εισαγωγικό βιωματικό μάθημα STEM για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων από τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ 84,  κ. Ελευθέριο Χονδρογιάννη. Τέλος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά, κ. Διονύσιου Αναστασόπουλου και των συνεργατών του με τους/τις εκπαιδευτικούς και τη Διευθύντρια  του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Αγκιστρίου για διοικητικά, παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Αυτές οι, γεμάτες γνώση και ενημέρωση, μέρες κέντρισαν το ενδιαφέρον των εμπλεκομένων  και απέσπασαν θετικές  κριτικές από εκπαιδευτικούς που προσφέρουν πολύτιμο έργο  στη σχολική μονάδα του νησιού και γονείς/κηδεμόνες. 

Ως επιστέγασμα  εκπρόσωποι του Δήμου και του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησαν την επανάληψη τέτοιου είδους δράσεων, με σκοπό τη διάχυση τους σε περισσότερους γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούςτης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου