Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Ν. Κεραμέως: Γιατί επελέγη το άνοιγμα των λυκείων

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι προτεραιοποιήθηκε το άνοιγμα των λυκείων για δύο βασικούς λόγους:

  • γιατί παραμένουν κλειστά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα,
  • γιατί πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η υπουργός επεσήμανε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με την κάλυψη της ύλης δεδομένης της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων. Τον περασμένο μήνα εκδόθηκαν οδηγίες για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και εντός της εβδομάδας εκδίδονται και νέες οδηγίες για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως είπε.

Παράλληλα, το ΙΕΠ παρακολουθεί και ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής φύσεως που συνδέονται με την πανδημία και την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

«Συζητάμε με την Επιτροπή και για τις άλλες δομές εκπαίδευσης»

«Συζητάμε συστηματικά με την Επιτροπή των Ειδικών και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης, και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να επαναλειτουργήσει η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και για αυτές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε πως δεν υπάρχει απόφαση ακόμα για την επαναλειτουργία των γυμνασίων και τόνισε ότι ακολουθούνται προσεκτικά βήματα. «Αυτή τη στιγμή η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί είναι για την επαναλειτουργία των λυκείων» επανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου