Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ζέττα Μακρή: Παρατείνεται το σχολικό έτος και για τα ειδικά σχολεία (vid)

 

Η παράταση του σχολικού έτους σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή θα ισχύσει και για τα ειδικά σχολεία.

Αυτήν την απάντηση έδωσε η κα Ζέττα Μακρή σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”.

Η ερώτηση

Και με τα σχολεία ειδικής αγωγής θα ισχύσει το ίδιο με τις παρατάσεις και το πότε θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά;

Η απάντηση 

«Βεβαίως, τα σχολεία ειδικής αγωγής ουδέποτε σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για προφανείς λόγους και μάλιστα οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία αυτά ήταν στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό και ανταποκρίθηκαν και δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να κάνουν το self test».

Self-Test και άνοιγμα σχολείων

Αναφερόμενη στα self tests η κ. Μακρή είπε πως αυτά θα γίνονται και στα παιδιά του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου. «Δεν είναι κάτι δύσκολο, δεν είναι επώδυνο, είναι ασφαλές και από την εμπειρία που έχουμε μέχρι τώρα αντιλαμβάνονται οι πολίτες ότι πρέπει να το κάνουν», εξήγησε η ίδια. «Για το πώς θα γίνει στα νηπιαγωγεία θα μας το πουν οι ειδικοί. Το self test δε θα το κάνουν τα παιδιά, θα τους το κάνουν οι γονείς τους».

«Οι ειδικοί αυτό έχουν συστήσει αυτή τη στιγμή, και μέσα στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν, θα δούμε τα δεδομένα και θα κάνουμε ακριβώς ό,τι μας συστήσουν οι ειδικοί. Η εμπειρία που έχουμε από το άνοιγμα των λυκείων είναι ότι όλοι, μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικοί θέλουν τα τεστ αυτοδιάγνωσης. Καμαρώνουμε που η χώρα μας είναι πρώτη στα τεστ αυτοδιάγνωσης».

Η Ζωή Μακρή μίλησε και για το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

«Είναι μια σκέψη, αλλά αν αποφασίσουμε πως είναι προς όφελος το μαθητών μπορεί και να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία από τις 11 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι κάτι που έχει αποφασιστεί. Οι εξετάσεις για τις ξένες γλώσσες και την πιστοποίηση έχουν ληφθεί αποφάσεις, έχει δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή με συγκεκριμένα μέτρα. Θα γίνουν με την ευθύνη των διοργανωτών και έχει ήδη αποφασιστεί», ξεκαθάρισε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου