Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Θεόδωρος Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.: Για την αποκατάσταση της αλήθειας

 

  Επειδή η σιωπή και η ανοχή έχουν τα όριά τους, οφείλουμε να απαντήσουμε στις κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον της ΔΑΚΕ εξαιτίας δελτίου τύπου της Ο.Λ.Μ.Ε. μετά από τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους αντίστοιχους Τομεάρχες Παιδείας. Με εντελώς απαράδεκτο τρόπο διαστρεβλώνεται βάναυσα ο όρος «συναντίληψη» για την κατάσταση που επικρατεί στην Εκπαίδευση και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.

  Δυστυχώς για όσους εξαπολύουν τις ανυπόστατες αυτές κατηγορίες υπάρχει σχετική τοποθέτηση (15/4) της κ. Μ. Τζούφη, αν. Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση. Συγκεκριμένα δηλώνεται ότι η βουλευτής Ιωαννίνων «μίλησε για κλίμα συναντίληψης» με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών όσον αφορά την ανάγκη να μην εφαρμοστούν τουλάχιστον φέτος, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής». Ρητά, απλά και σταράτα συμφωνία με δύο βασικές θέσεις της Ο.Λ.Μ.Ε: α) να με διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και το χρονικό αυτό διάστημα να αξιοποιηθεί με τη συνέχιση των μαθημάτων

Β) να ανασταλούν για φέτος οι αλλαγές για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, καθώς αυτές θα οδηγήσουν μέσα από ένα συγκεκριμένο μαθηματικό μοντέλο σε απόρριψη μεγάλο αριθμό μαθητών/τριών, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ιδιαίτερα τμήματα.

  Προς ενημέρωση η πρόταση για τη μη διεξαγωγή προαγωγικών- απολυτήριων εξετάσεων σε Γυμνάσια- Λύκεια διατυπώθηκε από τη ΔΑΚΕ και υιοθετήθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Όσον αφορά την αναστολή των ρυθμίσεων για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, αυτό αποτελεί ένα πάνδημο αίτημα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου    που έχουν πιεστεί αφόρητα- αφάνταστα και εξαιτίας της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» αντιμετωπίζουν το φάσμα των έντονων μορφωτικών ανισοτήτων.

  Ας κατανοήσουν οι ελάχιστοι πως η ΔΑΚΕ είναι η μεγάλη ανεξάρτητη Παράταξη που καλύπτει τον ευρύ πατριωτικό, λαϊκό, κοινωνικό, δημοκρατικό, φιλελεύθερο χώρο. Στηρίζει το Δημόσιο Σχολείο και τους σκληρά μαχόμενους λειτουργούς του. Με ψηλά το κεφάλι, με ήθος και αξιοπρέπεια καλείται να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και την επόμενη ημέρα. Ενότητα και αγώνας ας είναι οι βασικοί μας στόχοι. Τα εκατοντάδες ανιδιοτελή στελέχη της Παράταξής μας και οι χιλιάδες συνάδελφοι που στηρίζουν τις αρχές και τις αξίες μας αποτελούν το τείχος στο οποίο θα συντριβούν οι άνευ ουσιαστικής σημασίας προσπάθειες υπονόμευσης.

  Δεν απολογούμαστε στους πρόθυμους και τους ενδοτικούς, δεν είναι απλά καταδικασμένοι από τον κλάδο, έχουν αποδοκιμαστεί ολοκληρωτικά στις 7/11/20. Επειδή γνωρίζουν την απομόνωση που έχουν περιέλθει προσπαθούν με κακόβουλες ερμηνείες και παραποίηση της πραγματικότητας να στρεψοδικήσουν κατηγορώντας όλους αυτούς που επί δεκαετίες δίνουν τη μάχη. Επιτέλους ας σιωπήσουν, είναι το καλύτερο και οφείλουν να το πράξουν.

 

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου